Fostul şef al Poliţiei Locale, Paul Ladislau Kover, a fost pus oficial sub acuzare după incidentul de duminică seară, când şi-a înjunghiat soţia în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe strada Oneştilor. După ce a fost audiat de anchetatori, el a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer arestarea lui preventivă pentru tentativă de omor.

"Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 12.01.2021, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva susnumitului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar prin ordonanţa din data de 12.01.2021 s-a dispus reţinerea inculpatului K.L.P. pe o durată de 24 ore, începând de la data de 11.01.2021, ora 17:55, până la data de 12.01.2021, ora 17:55", arată un comunicat semnat de prim procurorul adjunct al Parchetului, Gligor Sabău.

Informarea mai precizează că inculpatul, în vârstă de 45 de ani, şi-a înjunghiat soţia de 46 de ani, de care era separat, "pe fondul unei stări conflictuale vechi". Astfel, i-a provocat "leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu), care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale şi care a pus în primejdie viaţa victimei".

"La data de 12.01.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului K.L.P., urmând ca judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor să dispună în consecinţă", mai arată Parchetul.

Aşa cum BIHOREANUL mai scris, incidentul s-a produs în faţa unui bloc din cartierul Prima de pe Oneştilor, după ce Kover şi fosta sa parteneră de viaţă s-au certat într-o maşină, el a înjunghiat-o, iar apoi s-a înjunghiat şi pe sine şi a fugit, fiind găsit câteva ore mai târziu, ascuns într-un bloc în construcţie din zonă.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, intrate în posesia BIHOREANULUI, arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să intervină în sprijinul femeii aflate în pericol de moarte.

UPDATE:

Kover a fost arestat, luni, pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. De la spital, unde se afla pentru a-și trata rănile pe care și le-a provocat, polițistul local a fost dus direct în arest.