Curtea de Apel Oradea a pronunţat verdictul în cazul fostului şef, orădean, al Vămilor, Radu Mărginean, trimis în faţa instanţei în luna ianuarie, după ce Comisia de control a averilor i-a găsit diferenţe mari între cheltuielile şi veniturile de slujbaş la stat din 2007.

Este vorba despre nu mai puţin de 52.500 euro, sumă pe care, în urma dezbaterilor, magistraţii Secţiei contencios administrativ a Curţii de Apel au decis să o confişte. Decizia nu e definitivă. Ea poate fi atacată, cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Diferenţa a fost descoperită de inspectorii de integritate după verificarea veniturilor şi cheltuielilor făcute de Mărginean în anul 2007. La acea vreme, pe când era director adjunct la Direcţia Antifraudă din cadrul Autorităţii Naţionale Vamală, Mărginean a cumpărat un teren de 12.800 metri pătraţi în comuna Biharia, împreună cu un vechi amic, Dan Begher, la vremea respectivă inspector în Biroul vamal al Aeroportului Oradea.

Citiţi despre afacerile imobiliare care i-au adus probleme fostului şef al Vămilor în articolul: "Regele" Vămilor, căutat la bani: Radu Mărginean nu poate justifica peste 50.000 de euro din avere