Mai mulţi pedelişti, printre care şi Traian Abrudan, şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Sorin Motoc, şeful PDL Aleşd, şi Sorin Hodişan, adjunctul Direcţiei Sanitar Veterinare, au fost reclamaţi, duminică, la Poliţia din Aleşd de către un localnic care pretinde că membrii PDL ar fi împărţit plicuri cu bani unor alegători de etnie romă în faţa secţiei de votare 186. Omul susţine că scena a fost văzută de mai mulţi martori, pe care i-a şi menţionat în plângere.

Existenţa sesizării a fost confirmată de reprezentanţii Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, care susţin, însă, că poliţiştii din Aleşd au verificat în mai multe rânduri zona secţiei de votare 186, dar nu au găsit niciuna din persoanele indicate. "Informaţia a fost verificată şi nu s-a confirmat", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, inspectorul Alina Dinu.

Localnicul susţine, în schimb, că poliţiştii au venit dinadins cu sirenele pornite în faţa secţiei de votare, pentru a-i preveni pe reprezentanţii PDL . "Poliţia a venit la secţia de votare, cu girofaruri şi sirene. Normal că nu au mai găsit pe nimeni. Sper să fie audiaţi măcar martorii", a declarat omul.