Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a anunţat, vineri, arestarea unui orădean de 43 ani anchetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru complicitate la evaziune fiscală.

Orădeanul, Titi Robert, e un interlop cunoscut, implicat în trecut în traficul de ţigări şi maşini, iar acum este acuzat că în perioada 2011-2012 a fost implicat în frauda cu zahăr care a provocat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5 milioane lei, dosar în care sunt cercetaţi şi afaceristul Szentgyorgyi Lajos, iubitul orădean al Gabrielei de la Cheeky Girls, respectiv Ramona Brie şi Ciprian Bara, patroni ai unor firme de intermedieri imobiliare.

04 titi robert_1.jpgDin ancheta poliţiştilor SIF reiese că Titi Robert (foto) i-a ajutat pe Brie şi Bara la crearea şi funcţionarea circuitului evazionist. El este cel care a găsit o persoană dispusă să preia funcţia de administrator la una din firmele "fantomă" angrenate în afacere şi a susţinut financiar afacerea până în momentul în care acesta a funcţionat de la sine, ca urmare a fluxului de numerar generat de operaţiunile de achiziţie şi revânzare de mărfuri.

"Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 5.041.222 lei", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Joi, Titi Robert a fost reţinut iar vineri poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi la Tribunalul Bihor, unde a fost arestat pentru 29 de zile pentru complicitate la evaziune fiscală.

Titi Robert este a cincea persoană inculpată în dosarul mega-fraudei cu zahăr în care mai sunt anchetaţi trei orădeni şi un cetăţean maghiar. Afaceriştii sunt acuzaţi că au cumpărat zahăr de la firme din România, pentru care simulau livrări intracomunitare către firme-fantomă maghiare şi de la acestea către alte firme-fantomă româneşti, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Cazul a fost făcut public pe 30 septembrie, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut 34 de percheziţii simultan la firmele şi locuinţele persoanelor implicate în afacere, în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor, Ramona Brie şi Szentgyorgyi Lajos au fost arestaţi, Ciprian Bara reuşind să fugă, fiind căutat şi în prezent.

Citeşte pe această temă şi articolul "Iubitul orădean al Gabrielei de la Cheeky Girls a fost arestat"