Fostul viceprimar Huszar Istvan renunţă la politica locală în favoarea afacerilor. "Mi-am dat demisia din Consiliul Local şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a UDMR începând cu data de 1 iunie", a anunţat Huszar, marţi dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a invocat "motive personale şi profesionale", mai exact a renunţat la funcţia de consilier local pentru o carieră în mediul privat. Totuși, Huszar a precizat că rămâne în continuare membru al UDMR.

"Voi conduce o companie din Budapesta care face parte dintr-un holding german cu unităţi în toată Europa, în ţări precum Bosnia - Herţegovina, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia şi Macedonia", a declarat Huszar.

El va prelua funcţia de administrator al companiei Isoplus pentru care a mai lucrat înainte de a intra în politică în calitate de director al filialei din România.

"Nu o să mă mut cu familia la Budapesta. O să fac naveta pentru a fi acasă în weekend. Era incorect să blochez postul din Consiliul Local şi funcţia de preşedinte UDMR la municipiu", a spus fostul lider al filialei municipale.

Cel mai probabil locul lui Huszar în Consiliul Local va fi luat de Balla Kecskes Monika, următorul candidat pe lista cu care UDMR Oradea a intrat în alegerile de anul trecut.

"Biroul permanent al UDMR va decide în perioada următoare cine va intra în Consiliul Local, iar pentru funcţia de preşedinte al filialei municipale vor fi organizate alegeri", a spus UDMR-istul.

Membru UDMR din 2003, Huszar Istvan se află la cel de al treilea mandat în Consiliul Local. În perioada februarie 2015 – iunie 2016 Huszar a ocupat funcţia de viceprimar de Oradea.

În timpul mandatului său udemeristul şi-a legat numele, printre altele, de amenajarea pistelor pentru biciclete şi demersurile pentru amenajarea unui bazin didactic pentru înot la Liceul cu Program Sportiv Bihorul.