Echipa de care se leagă speranţele iubitorilor fotbalului din Oradea, CAO 1910, se pregăteşte intens în această perioadă pentru noul sezon competiţional, după ce antrenorul principal Florin Fărcaş i-a adunat pe jucători în 6 iulie.

De atunci, trupa bihoreană se pregăteşte zilnic la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", având şi noutăţi în lot.

Cei şapte noi jucători sunt Adrian Barabaş (portar, 28 de ani, venit de la CSC Sânmartin), Florin Chitaş (foto) (mijlocaş, 22 de ani, de la CSM Satu Mare), Ştefan Meşter (mijlocaş, 21 de ani, de la Luceafărul Oradea), Daniel Cîrjan (mijlocaş, 23 de ani, de la Concordia Chiajna), Andrei Gheorghiţă (atacant, 19 ani, de la Academica Clinceni II), Flaviu Porumb (atacant, 24 de ani, venit de la Rapid Jibou) şi, ultimul sosit, Răzvan Nicolae Gunie (mijlocaş, 22 de ani, de la Viitorului Pandurii Târgu Jiu), cu toţii semnând contractele cu clubul orădean, după cum a precizat preşedintele Florin Mal.

La capitolul plecări figurează însă şi două nume importante: Claudiu Codoban, care a ales să se transfere la CSC Sânmartin, dar şi atacantul Marius Hosu, care a anunţat conducerea clubului că renunţă la fotbal. Şi tânărul fundaş Alin Panti a luat aceeaşi decizie de a renunţa la fotbal, fapt care a surprins stafful tehnic al cubului.

Pe lângă cei trei, nu va mai juca la alb-verzi în sezonul viitor nici Victor Dobrescu, atacant care şi-a încheiat contractul cu CAO, iar mijlocaşul Patrick Blăgea şi-a exprimat dorinţa să plece.

"Cam acestea sunt noutăţile în cadrul lotului, iar altele nu prea ne mai aşteptăm să fie. Echipa este formată din jucători tineri şi valoroşi. Ne propunem să facem un sezon bun, să ajungem în play-off", a mai adăugat conducătorul clubului.  

În ceea ce priveşte staff-ul tehnic al echipei orădene de fotbal, acesta este format în continuare din antrenorii Florin Farcaş (principal), Dorin Mihuţ (secund) şi Vlad Gheţe (antrenor cu portarii), ajutaţi de preparatorul fizic Bogdan Guler.

Programul pregătirilor cuprinde antrenamentele specifice jocului de fotbal, cât şi pregătirea fizică pe plan local, unde va avea loc şi un cantonament. Vor fi însă şi o serie de jocuri amicale.

CAO 1910 Oradea va întâlni în această vară, în meciuri - test, echipele: Ripensia Timişoara (pe 16 iulie), Gloria Cermei (pe 20 iulie), ASU Poli Timişoara (pe 21 iulie), CSM Deva (pe 24 iulie), Crişul Chişineu Criş (pe 31 iulie), Frontiera Curtici (6 august), Şoimii Lipova (14 august) şi CSC Ghiroda (18 august).

Campionatul Ligii a III-a va debuta pe data de 28 august, iar înainte cu o săptămână este preconizată să se desfăşoare şi o etapă în Cupa României.

În campionatul Ligii a III-a, din noul sezon va apărea şi faza a doua, cu play-off şi play-out. În play-off vor juca primele patru clasate, iar în play-out, ultimele şase echipe din serie.