După ce miercuri au eliminat Zalăul din Cupa României, fotbaliştii de la CA Oradea au debutat cu dreptul şi în campionat. Sâmbătă, în prima etapă din noua ediţie a Ligii a III-a, elevii antrenorului Florin Fărcaş au învins formaţia CSM Satu Mare, tot pe teren propriu, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", cu scorul de 2-1.

A fost un joc foarte dificil pentru orădeni, care s-au impus printr-un gol marcat de Andrei Gheorghiţă, în minutul 90. La pauză, CAO conducea cu 1-0, dar sătmărenii au egalat în minutul 79.

Trupa bihoreană a făcut o primă repriză foarte bună, dar în partea a doua, fiind în avantaj pe tabela de marcaj, au cedat deliberat terenul, permiţând oaspeţilor să pună probleme defensivei orădene.

Primele minute au fost foarte bune pentru CAO, care, în minutul 9 a deschis scorul, prin George Cherman, care a finalizat din interiorul careului, după o fază creată pe partea stângă de Chitaş. Acesta a centrat periculos în faţa porţi, mingea a fost respinsă, iar Cherman, venit lansat a trimis în plasă din 10 metri.

Replica echipei din Satu Mare nu a întârzâiat să apară, iar în minutul 22, Mark Nyeki a prins un şut foarte bun de la 22 de metri, care a zguduit transversala porţii lui Barabaş.

Deşi încet sătmărenii au echilibrat situaţia în teren, orădenii au mai fost periculoşi în două rânduri, dar atacantul Marian Porumb a ratat incredibil din faţa porţii de fiecare dată.

Până la pauză, oaspeţii au mai expediat un şut bun, în minutul 29, prin Ervin Zsiga, de la 25 de metri, dar şi puţin pe lângă poartă.

În repriza a doua, sătmărenii au pus stăpânire pe joc, orădenii s-au retras mai mult în apărare, deşi nu astea le-a cerut antrenorul, iar în minutul 79, Luca Tincău a restabilit egalitatea, după o centrare de pe dreapta. Fundaşii centrali orădeni nu au reuşit să respingă, iar Zsiga, din şase metri, a înscris cu latul.

Deşi sătmărenii au prins curaj după marcarea golului egalizator şi au încercat să înscrie şi golul care să le aducă taote cele trei puncte, totuşi orădenii au fost cei care au mai marcat o dată, chiar în minutul 90, prin Andrei Gheorghiţă. După un un-doi cu Alexandru Lezeu, Gheorghiţă a înscris cu un şut de la 14 metri.

Golul a declanşat fiesta pe Stadionul Municipal, iar cele trei minute de prelungiri acordate de arbitrul clujean Cătălin Aurelian Flonta nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că jucătorii de la CAO au păşit cu dreptul în noua ediţie de campionat, învingând o echipă experimentată şi bine aşezată în teren.

"Trebuie să recunoaştem şi să mulţumim Celui de Sus că ne-a dat cele trei puncte. A fost un joc destul de dârz, destul de echilibrat. Am început meciul destul de bine, am controlat jocul, ne-am creat trei ocazii mari, din care am materializat una. Dacă intram însă cu 2-0 la pauză, jocul putea fi mult mai în favoarea noastră. A doua repriză, în schimb, am cedat deliberat foarte uşor mijlocul terenului şi echipa din Satu Mare a fost mai activă şi mai prezentă în joc, arătând că are calitate şi experienţă, şi-au creat câteva oportunităţi de a marca, chiar au egalat, dar, aşa cum am spus, norocul ţine poate câteodată şi cu cei care îşi doresc foarte mult şi au şansa de a câştiga, iar noi am avut astăzi", a declarat, după partidă, antrenorul principal al celor de la CAO, Florin Fărcaş.

De menţionat că, şi de această dată, aşa cum s-a întâmplat şi miercuri la meciul de cupă, jucătorii de la CAO au evoluat în echipamentul roş-albastru, semn că încet se încadrează în tiparul a ceea ce înseamnă FC Bihor, care va fi numele echipei de anul viitor.

În etapa viitoare, CA Oradea va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 17, cu CFR Cluj II.


CA Oradea – CSM Satu Mare 2-1 (1-0)

Au marcat: George Cherman (min. 9), Andrei Gheorghiţă (min. 90) / Luca Tincău (min. 79)

CAO: Barabaş – Cr. Copil, Mintaş, Letan, Ioviţă - R. Gunie, R. Ardelean (min. 57 A. Gheorghiţă), C. Roşu (min. 57 Al. Lezeu), G. Cherman, Fl. Chitaş (min. 90+1 D. Stan) - F. Porumb  (min. 57 Şt. Meşter, min. 77 D. Marina). Antrenor: Florin Farcaş

CSM Satu Mare: A. Cadar – C. Vădan, Barth, R. Ritli, M. Nyeki - Svarczkopf (min. 66 L. Tincău), R. Ziman (min. 66 C. Brata) - E. Zsiga, F. Stajic, T. Moldovan (min. 77 B. Nylvan) - C. Cadar (min. 66 F. Ionescu). Antrenor: Zoltan Ritli

Au arbitrat: Cătălin Flonta (Cluj-Napoca) – Sergiu Duma şi Alexandru Turian (ambii din Zalău)


Rezultatele complete ale primei etape din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri:

Luceafărul Oradea – Sportul Şimleu Silvaniein1-1
CFR Cluj 2 – Lotus Băile Felix 2-0

Sâmbătă:

CA Oradea – CSM Satu Mare 2-1
Someşul Dej – Minaur Baia Mare 1-3
Progresul Şomcuta Mare – SCM Zalău 1-8