În acest sfârşit de săptămână, sâmbătă, se vor desfăşura jocurile ultimei etape din acest an calendaristic din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal.

Dinte echipele bihorene, doar Luceafărul Oradea, ultima clasată, are meci pe teren propriu, CAO şi Lotus Băile Felix urmând a evolua în deplasare.

După şase victorii consecutive, jucătorii de la CAO 1910 Oradea se deplasează în Sălaj, pentru a întâlni echipa SCM Zalău.

SCM Zalău vine după o victorie importantă, obţinută in-extremis, pe terenul celor de la Lotus Băile Felix, scor 2-1, după un gol al victoriei marcat în ultimul minut al prelungirilor. Acest succes le-a trezit speranţele zălăuanilor, care luptă pentru intrarea în play-off.

De partea cealaltă, CAO traversează cea mai bună perioadă, seria de şase victorii la rând spunând totul despre forma în care se află. Totuşi, antrenorul Florin Fărcaş este conştient de dificultatea confruntării, mai cu seamă cu cât adversarul îşi joacă una dintre puţinele şanse de calificare în play-off. Cu un rezultat de egalitate însă, orădenii de la CAO vor obţine matematic calificarea în faza play-off-ului. În acest fel, se anunţă cel mai intersant duel al etapei, în cadrul căruia, ambele combatante vor încerca să-şi aproprie victoria.

Înaintea etapei, CAO ocupă locul 2, cu 32 de puncte, la egalitate cu liderul Minaur Baia Mare, în timp ce zălăuanii sunt doar pe poziţia a 5-a, cu 22 de puncte.

La rându-i, Lotus Băile Felix, care este pe locul 3, va juca tot în deplasare şi tot în judeţul Sălaj, dar la Şimleu Silvaniei, unde va da peste echipa locală Sportul.

Deşi diferenţa dintre cele două echipe din clasament este consistentă, Lotus fiind pe locul 3, iar Sportul Şimleu pe poziţia a 7-a, nici trupa pregătită de Gheorghe Ghiţ nu va avea o misiune deloc uşoară, urmând a se duela cu o echipă incomodă, mai ales pe teren propriu. Totuşi, se aşteaptă ca cei de la Lotus să încerce să se reabiliteze după eşecul de acasă, de săptămâna trecută.

În fine, cea de-a treia echipă bihoreană din competiţie, Luceafărul Oradea, care este însă şi ultima clasată, cu un singur punct, va juca acasă sâmbătă, cu Someşul Dej.

Meciul este programat la Stadionul Luceafărul din Sânmartin, dar se anunţă mai mult decât dificil pentru tânăra echipă bihoreană pregătită de antrenorul Dorin Mudura. Aceasta pentru că va avea în faţă o formaţie care luptă pentru accederea în play-off, o formaţie care poate fi considerată surpriza plăcută a seriei.

Toate jocurile de sâmbătă din Seria a 10-a a Ligii a III-a vor debuta de la ora 13.

După această etapă, campionatul se va întrerupe. Se va intra în vacanţa de iarnă, următoarea rundă fiind prevăzută pentru 12 martie 2022.