Fotbalistele de la ACS United Bihor au recuperat punctele pierdute pe teren propriu, fără joc, cu Onix Râmnicu Sărat, la masa verde.

Formaţia pregătită de Raul Bălăiban s-a deplasat la Râmnicu Sărat pentru jocul din etapa a 11-a a Ligii a II-a, având ca obiectiv victoria, pentru a-şi putea menţine poziţia secundă din clasament care asigură participarea la barajul de promovare în primul eşalon.

Cei aproximativ 600 de km au fost parcurşi în mai bine de zece ore, având în vedere infrastructura rutieră precară, dar, în ciuda eforturilor, inclusiv financiare, ale echipei bihorene, meciul nu a mai avut loc.

Delegaţia bihoreană aborda cu încredere jocul ce trebuia să se dispute duminică de la ora 11, însă, în cele din urmă, United nu a trebuit să depună efort pentru obţinerea victoriei. Motivul? Gazdele nu au putut îndeplini cerinţele ROAF, asigurând, la ora începerii jocului, doar unul din cei doi medici necesari startului de meci. Al doilea cadru medical a sosit la teren cu câteva minute după ora limită, iar brigada de arbitri, aplicând regulamentul, nu a mai dat drumul la joc, echipa bihoreană urmând să aibă câştig de cauză la masa verde.

Interesant este însă faptul că, în tur, United a pierdut în condiţii similare, partida programată pe terenul din Tileagd, la care a fost prezentă ambulanţa şi medicul delegat, dar a întârziat al doilea medic. La acel joc, clubul bihorean a sărit în ajutorul adversarelor împrumutându-le un rând de echipament (oaspetele au avut echipament asemănător cu cel al gazdelor, iar conform ROAF riscau pierderea meciului în caz că nu-şi schimbau tricourile), însă, în cele din urmă a pierdut la masa verde.

"Ne-am dorit mult să jucăm, dar se pare că punctele din disputa cu Onix nu se câştigă pe teren în acest sezon. Ne pare rău pentru adversarul nostru, mai ales că am trăit şi noi sentimentul de frustrare cauzat de neîndeplinirea condiţiilor organizatorice", a precizat Raul Bălăiban, antrenorul formaţiei bihorene care-şi menţine poziţia secundă în clasamentul seriei a 3-a şi are şanse foarte mari de a ajunge la barajul pentru promovarea în prima ligă.

"Încheiem o săptămână foarte grea, în care misiunea primordială a fost să găsim resursele financiare necesare efectuării deplasării la meci. În cele din urmă, am reuşit să câştigăm punctele puse-n joc, iar acum privim încrezători spre ultimele două meciuri rămase de disputat. Suntem foarte aproape de o performanţă nesperată, prezenţa la barajul de promovare, care poate fi socotită ca un succes pentru întreg fotbalul bihorean", a declarat şi preşedintele clubului, Ficuţ Csaba.

În altă ordine de idei, ACS United a depus vineri, la Primăria Aleşd, un proiect pentru atragerea de fonduri nerambursabile, mizând pe sprijinul autorităţilor locale.

"În condiţiile în care, în primele cinci luni ale acestui an, am fost singurul club local care a avut activitate, reprezentând cu cinste urbea, dar şi judeţul Bihor, în fotbalul naţional, mizăm pe înţelegerea şi sprijinul factorilor de decizie din Aleşd. Sumele solicitate sunt pentru respectarea cerinţelor prevăzute de protocolul medical, prevenirea răspândirii Covid-19, dar şi pentru a putea duce la bun sfârşit acest sezon în care am putea obţine cel mai important rezultat din ultimii ani pentru întreg fotbalul bihorean", susţine conducătorul clubului aleşdan.

ACS United Bihor a efectuat deplasarea la Râmnicu Sărat cu următorul lot: Cioară Adriana - portar, Gheban Bianca, Farcaş Adriana, Chise Carla, Tyioran Maria, Moza Andreea, Zugun Ramona, Goga Georgiana, Tocai Alina, Barta Barbara, Ciule Bianca, Covaciu Diana, Crăciun Kinga, Marghină Bianca - jucătoare de câmp.

Miercuri, echipa bihoreană ar fi trebuit să joace, pe teren propriu cu Măgura Bacău, dar meciul nu va avea loc (clubul din Bacău a anunţat FRF că nu se poate prezenta la meci), urmând să fie câştigat tot la masa verde. În aceste condiţii jocul din ultima etapă, cel cu Poli Timişoara, devine crucial pentru United în lupta pentru accederea la barajul de promovare.