Echipele bihorene de fotbal nu au avut nici de data aceasta o etapă prea reuşită în Liga a III-a. Astfel, din cele nouă puncte posibile pe care puteau să le acumuleze, au cucerit unul singur.

Performera a fost CAO, care s-a întors cu un rezultat de egalitate de la Şimleu. În schimb, CSC Sânmartin a cedat jocul de acasă cu SCM Zalău, iar Luceafărul Oradea a pierdut la scor, la Baia Mare, pe terenul liderului.

Remiză Cu Sportul

La Şimleu Silvaniei, sâmbătă, CAO 1910 Oradea a obţinut un punct, după ce a remizat cu scorul de 1-1, în compania formaţiei locale Sportul.

Elevii antrenorului Florin Fărcaş au fost ei cei care au deschis scorul, în minutul 22, prin Cosmin Letan, care a transformat o lovitură de la 11 metri. Din păcate însă, peste doar cinci minute, sălăjenii au restabilit egalitatea, prin Marius Leitan.

La pauză s-a intrat cu scorul de 1-1, dar cum în repriza secundă nu s-a mai înscris, acesta a fost şi rezultatul final, care aduce orădenilor cel de-al doilea punct din Liga a III-a.

1-2, la Sânmartin

Singura formaţie din Bihor care a evoluat sâmbătă pe teren propriu a fost CSC Sânmartin. Reîntoarsă pe teren după problemele cu Covid-ul, dar şi fără trei jucători importanţi, echipa antrenată de Cosmin Bodea a dat peste o „nucă tare”, o formaţie care aspiră la promovare, SCM Zalău.

Aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când zălăuanii au evoluat pe terenul Luceafărului, şi de această dată, ei au reuşit să câştige meciul, impunându-se cu scorul de 2-1, după ce la pauză s-a consemnat egalitate, iar cele trei goluri ale partidei au venit în ultimele zece minute.

Mai întâi, fostul jucător al FCSB-ului, Mihai Onicaş a marcat pentru sălăjeni, în minutul 80, pentru ca în minutul 86, Sebastian Duma să urce scorul la 2-0 în favoarea oaspeţilor. Rezultatul partidei a fost însă 1-2, după ce CSC Sânmartin a reuşit golul de onoare, în minutul 89, prin Radu Baciu.

Luceafărul a primit 5 goluri

În fine, Luceafărul Oradea a jucat sâmbătă, în cadrul etapei a patra a Ligii a III-a, tocmai pe terenul liderului clasamentului, Minaur Baia Mare.

Gazdele au deschis scorul foarte repede, în minutul 2, prin Sebastian Serediuc, dar elevii antrenorului Ciprian Dianu au reacţionat bine şi, în minutul 14, au reuşit egalarea, prin Darius Gheban. În minutul 32, acelaşi Sebastian Serediuc i-a readus pe băimăreni în avantaj, iar la pauză Minaur conducea cu 2-1.

În repriza a doua, Luceafărul a rezistat până către final, când gazdele au început să se desprindă. Mircea Donca a dus scorul la 3-1 în minutul 82, apoi, în minutul 90, fostul jucător al Luceafărului, Vasile Pop a marcat pentru 4-1, dar rezultatul partidei, 5-1 pentru băimăreni, l-a stabilit Cosmin Berindea, care a închis tabela în minutul 90+2.

După aceste rezultate, CSC Sânmartin a căzut pe poziţia a şasea a clasamentului, în timp ce CAO şi Luceafărul ocupă în continuare ultimele două locuri, 9 şi 10.


Rezultatele complete şi marcatorii etapei a 4-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

CSC Sânmartin – SCM Zalău 1-2
Raul Baciu (89) / Mihai Onicaș (80), Sebastian Duma (86)
Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea  5-1
Sebastian Serediuc (2, 32), Mircea Donca (82), Vasile Pop (90), Cosmin Berindea (90+2) / Darius Gheban (14)
Unu Fotbal Club Gloria – Someşul Dej 5-3
Marius Curtuiuș (5, 64), Adrian Nalați (13 – penalty), Claudiu Meșter (33), Pedro Vărărean (46) / Sebastian Butta (22), Mihai Maxin (31), Florin Brumă (50)
Sportul Şimleu Silvaniei – CA Oradea 1-1
Marius Leitan (27) / Cosmin Letan (22 – penalty)
CSM Satu Mare – Progresul Şomcuta Mare  4-1
Gabriel Cadar (15, 51), Florin Chitaș (49), Kevin Barth (27) / Pavel Nemeș (68)

Primele trei locuri sunt ocupate de Minaur Baia Mare, SCM Zalău şi Unu FC Gloria.

În cadrul etapei viitoare, pe 10 octombrie, CAO şi Luceafărul vor juca acasă cu CSM Satu Mare, respectiv Gloria Bistriţa, în timp ce CSC Sânmartin se va deplasa în judeţul Maramureş, pentru duelul cu Progresul Şomcuta Mare.