Fotbaliștii campioanei județului Bihor, CAO 1910 Oradea, își continuă pregătirile pentru turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Conform președintelui Florin Mal, echipa se antrenează în condiții normale, cu toți jucătorii valizi.

Componenții echipei orădene au efectuat și primul test de coronavirus, conform Protocolului Medical impus de Federația Română de Fotbal. În acest sens, în cursul zilei de joi, 23 iulie, la stadion, le-au fost prelevate probele, iar spre satisfacția tuturor, rezultatele de la Spitalul Județean au ieșit negative pentru toți.

Astfel, fotbaliștii de la CAO au trecut un prim examen, în dorința lor de a juca barajul și de a promova. Vor mai efectua însă un test, în cursul zilei de duminică, 2 august. Dacă și la acesta vor ieși negativ, atunci vor fi apți pentru jocurile de baraj.

Între timp, orădenii și-au aflat și adversarii de la mini-turneul de baraj. Astfel, echipa din județul Satu Mare cu care vor juca se numește CSM Satu Mare, iar reprezentanta Clujului este Someșul Dej.

În Liga a IV-a Cluj, Someșul Dej și-a dovedit superioritatea din sezonul regulat „înghețat” din cauza pandemiei și în dubla manșă a barajului cu Supporter 2.0 Cluj Napoca (cunoscută ca Victoria Cluj) și a devenit campioana Clujului în acest sezon afectat de COVID-19.

După ce în meciul tur al barajului cu ”Victoria Cluj”, organizat de Someșul Dej în comuna Vad, a pierdut cu 3-2 (goluri: Vasile Pop 5, Darius Hîmpea 43, Alexandru Petruş 55 / Colţa 88, Sebastian Rus 90), în retur, în partida găzduită de baza ”Ardealul”, trupa antrenată de Gheorghe Barbu s-a impus cu 2-1 (Nistor 5 / Colţa 65, Daniel Popa 90) și a câștigat astfel această dublă manșă care decidea campioana Ligii a 4-a Cluj.

Ca urmare, în primul meci de la baraj (care va fi al doilea al turneului), pe 5 august, bihorenii de la CAO se vor duela cu cei de la CSM Satu Mare, iar în ultima partidă, pe 9 august, îi vor întâlni pe cei de la Someșul Dej.

Conform președintelui clubului CAO, Florin Mal, cel mai probabil turneul se va desfășura la Zalău, dar nu este nimic oficial. „Asa se vorbește, că la Zalău se va ține, dar nu am primit nimic în acest sens”, a spus conducătorul clubului orădean.

Florin Mal a comentat și șansele de promovare ale echipei orădene. „Pornim cu șansa a treia, ținând cont de bugete și numele jucătorilor de la cele trei echipe. Dar credem că putem compensa cu tinerețea și dorința de afirmare. Vom da totul pe teren, însă, ca să obținem promovarea. Suntem încrezători în șansele noastre. La 110 ani de la înființarea clubului dorim să facem un cadou suporterilor și iubitorilor de fotbal din Oradea și Bihor, cu o promovare în Liga a III-a”, a conchis președintele clubului CAO 1910.