Odată cu relaxarea restricţiilor pe fondul pandemiei de coronavirus, şi fotbaliştii de la CAO Oradea au revenit la antrenamente, încă din prima zi a acestei săptămâni.

"Am început pregătirea respectând normele în vigoare, cu un număr redus de jucători pe serie. Luăm temperatura, păstrăm distanţa şi lucrăm doar pe partea fizică", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele clubului orădean, Florin Mal.

Aflaţi pe prima poziţie a clasamentului, cu un avantaj considerabil de puncte, faţă de următoarele formaţii, jucătorii de la CAO se gândesc doar la barajul de promovare, care se va desfăşura acum în fomat de mini-turneu.

"Aşteptăm datele legate de baraj, locaţia şi competitorii. Rămâne obiectivul pe care ni l-am propus, şi anume accederea în Liga a III-a", a afirmat preşedintele clubului CAO.

Pe de altă parte, acesta nu s-a arătat încântat cu mărirea numărului de echipe în eşalonul al treilea. "Nu suntem fericiţi cu decizia de a avea în Liga a III-a cinci serii cu câte 18 echipe, care cresc costurile substanţial. Am avut o propunere cu 6-7 serii a 14 echipe", a spus el. Florin Mal nu a agreat nici barajul cu turneu de trei echipe, faţă de meciuri tur-retur cu un singur adversar: "Credem că e mai dificil. Depinde acum şi de tragerea la sorţi. Noi însă trebuie să fim pregătiţi. Credem în băieţi şi în staff-ul tehnic şi credem că vom reuşi să facem pasul spre eşalonul superior".

Între timp, şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor a anunţat că actualul sezon competiţional nu se va mai relua, iar CAO a fost desemnată să reprezinte judeţul la barajul de promovare.

"Noi am fi vrut să jucăm, dar în condiţiile actuale e imposibil de reluat campionatul Ligii a IV-a. Totuşi, băieţii îşi doresc să îşi reintre în «pâine» cât mai repede. Au lucrat individual destul de bine şi au revenit în bune condiţii fizice, însă jocul de fotbal e joc de echipă", a mai spus preşedintele CAO.

Potrivit acestuia, cu toate că echipa a avut o perioadă de pregătire foarte bună, faptul că nu a jucat efectiv în teren a contat. "Am fi crescut mult în valoare, prin joc, ţinând cont că avem jucători tineri. Acum suntem îngrijoraţi şi în ce priveşte perspectiva meciurilor amicale pentru pregătirea barajului", a mai arătat Florin Mal.

După ce și-au reluat antrenamentele fizice în Parcul Petőfi (foto), în prezent, jucătorii noii formaţii bihorene se pregătesc la Stadionul "Iuliu Bodola" în grupuri de câte trei, sub supravegherea antrenorilor Florin Fărcaş şi Dorin Mihuţ”.

Cel mai probabil, mini-turneele de baraj pentru promovarea în Liga a III-a vor avea loc la începutul lunii august.