Fotbaliştii de la CS Diosig au reuşit o frumoasă performanţă, sâmbătă seară, când, pe teren propriu, s-au impus, după prelungiri, în faţa sătmărenilor de la Ştiinţa Beltiug şi au câştigat astfel Regiunea 2 / Nord-Vest a Cupei României.

Reamintim că echipa din Diosig este câştigătoarea ediţiei din acest an a fazei judeţului Bihor din Cupa României, apoi, la faza regională, a câştigat grupa din care a făcut parte, fapt care i-a permis să dispute finala regiunii.

În ultimul act, jucătorii echipei CS Diosig au primit replica formaţiei care a câştigat cealaltă grupă din regiune, Ştiinţa Beltiug din judeţul Satu Mare.

Meciul de sâmbătă a fost foarte disputat şi a avut nevoie de două reprize a câte 15 minute de prelungiri pentru a decide învingătoarea. S-a terminat 2-1, după ce la finele timpului regulamentar de joc a fost 1-1.

Eroul partidei a fost jucătorul Constantin Roşu, fotbalist venit în această vară la Diosig, de la FC Bihor, care a marcat ambele goluri ale echipei gazde.

Întâi, Constantin Roşu a marcat în prima repriză, în minutul 20, când a deschis scorul. La pauză Diosigul a intrat în avantaj cu 1-0, dar în repriza a doua, chiar în prelungiri, oaspeţii au egalat, printr-un gol înscris de Edy Bob. Astfel, scorul a fost egal 1-1.

Pentru că era o finală, însă şi un meci eliminatoriu, conform regulamentului au urmat două reprize de câte 15 minute de prelungiri.

Cu cinci minute înainte de expirarea timpului de 120 de minute, respectiv în minutul 115, Constantin Roşu a înscris din nou, a reuşit dubla şi şi-a dus echipa în avantaj, scor 2-1.

Ultimele minute au fost foarte încrâncenate, fapt demonstrat şi prin faptul că pe final, autorul golului oaspeţilor, Edy Bob şi fundaşul bihorean Cosmin Letan au fost ambii eliminaţi pentru o altercaţie în momentul în care jocul era oprit.

Scorul final a rămas 2-1, iar CS Diosig a reuşit frumoasa performanţă de a câştiga Regiunea Nord-Vest a Cupei României, fapt pentru care la sfârşit a fost premiată cu trofeul aferent acestei faze.

Pe lângă faptul că şi-a adjudecat acest trofeu, echipa din Diosig a obţinut şi calificarea în primul tur naţional din cadrul Cupei României, tur care va avea loc pe data de 2 august şi în care vor intra în competiţie şi echipe din Liga a III-a.

De menţionat că de când s-a schimbat formatul Cupei României şi s-a trecut cu aceste faze regionale, în urmă cu un an, doar echipele din judeţul Bihor au câştigat trofeul Regiunii Nord-Vest, anul trecut Crişul Sântandrei, iar acum CS Diosig.

În partida de sâmbătă seară, antrenorul echipei bihorene, Mădălin Popa, a început jocul cu: J. Demeter   - T. Szocs, M. Gal, C. Letan, Fl. Pop, Ad. Popa, C. Roşu, Cl. Codoban, S. Ban, P. Suciu şi Cr. Cigan. Rezerve au fost: Al. Schipko – R. Ember, G. Costea, R. Crişan şi Fl. Bortis.


Rezultatele celor șapte finale regionale din Cupa României la fotbal:

Regiunea 1: AS U.S.V. Iaşi (Iași) – CSM Vaslui (Vaslui) 1-2

Regiunea 2: CS Diosig-Bihardioszeg (Bihor) – Ştiinţa Beltiug (Satu Mare) 2-1 (după prelungiri)

Regiunea 3: FC Avrig (Sibiu) – AFC ASA Târgu Mureş (Mureș) 4-1

Regiunea 4: CS Gloria al Oraşului Geoagiu (Hunedoara) – Viitorul Arad (Arad) 3-0

Regiunea 5: SCM Râmnicu Vâlcea (Vâlcea) – Avântul Pieleşti (Dolj) 1-3

Regiunea 6: CSM Feteşti (Ialomița) – Viitorul Ileana (Călărași) 1-3

Regiunea 7: CS Axiopolis Cernavodă (Constanța) – ACS Hamangia Baia (Tulcea) 3-2

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!