Fotbalistul echipei Crişul Aleşd, Andrei Cătană, care a fost aproape de o tragedie în urmă cu aproximativ o lună, la partida dintre echipa sa şi CS Diosig, după ce s-a prăbuşit pe teren suferind un stop cardio respirator, va fi externat sâmbătă din spitalul de la Timişoara, unde s-a aflat în ultimele două săptămâni.

"De o săptămână nu mai iau niciun tratament, sunt bine. Sâmbătă îmi vor da drumul, însă mi-au zis să nu mai fac sport de performanţă, întrucât ar deveni riscant la un anumit nivel al intensităţii fizice", a declarat, pentru BIHOREANUL, fotbalistul în vârstă de 23 de ani.

"Toate analizele îmi sunt bune. Atunci, după stopul cardiac, am avut ceva probleme la ficat, dar mi-au spus că aşa se întâmplă. Acum sunt bine, am fost sub observaţie aici la Timişoara şi totul e în regulă, mulţumesc lui Dumnezeu. Nu voi mai putea face sport de performanţă, dar să alerg sau să merg cu bicicleta o să pot. Medicii mi-au recomandat să-mi iau un aparat care-mi indică pulsul şi când sunt la 180 să mă opresc din activitate", a mai precizat Andrei.

Tânărul activează la clubul Crişul Aleşd, echipă pentru care în acest sezon a marcat şi 3 goluri, de 14 ani. El a povestit că, până la momentul prăbuşirii pe gazon, nu a avut niciun indiciu că ar fi bolnav şi că medicii i-au transmis că s-ar putea să fie genetic.

"Îl aşteptăm să revină acasă. Ne bucurăm că Andrei este bine şi ne dorim ca el să rămână alături de noi, chiar dacă nu se mai poate ca jucător. El de la 9 ani a jucat doar pentru Crişul Aleşd. Le mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit sub o formă sau alta, în special domnului primar Todoca, pentru implicarea deosebită în acest caz", a precizat preşedintele clubului aleşdan, Ciprian Fogarasi.