Consiliul Județean Bihor a anunțat finalizarea procedurii de atribuire a dreptului de superficie (folosință) asupra unui teren de 3.981 metri pătrați situat în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, de către o firmă interesată să construiască un hotel.

La 5 minute de centru

Este vorba despre Construcții Erbașu SA (București), de altfel singura care a depus o ofertă la licitația organizată luna trecută de administrația județeană.

Potrivit unei informări a CJ, clădirea hotelului ar urma să aibă un regim de înălțime D+P+7E, cu o amprentă la sol de 1.280 mp, și o capacitate de cazare pentru maximum 280 de persoane. Erbașu Construcții și-a asumat și obligația de a realiza „amenajări exterioare” constând într-o cale de acces auto și pietonal, o parcare cu 18 locuri și spații verzi.

„Hotelul va fi construit în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, la doar cinci minute de centrul orașului. Este un amplasament potrivit, ținând cont de creșterea numărului de turiști și de activitățile care se vor desfășura în acea zonă”, a transmis Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

În cel mult 2 ani

Conform CJ Bihor, Construcții Erbașu va plăti o redevență anuală de 7,5 mp/an, adică 736.500 euro în cei 25 de ani în care va avea dreptul să utilizeze terenul, asumându-și o valoare a investiției de 10 milioane euro, fără TVA, ceea ce înseamnă echivalentul a 2.511,93 euro/mp.

De precizat că la demararea licitației suma minimă de investit fusese stabilită la 1.500 euro/mp, ceea ce însemna o valoare totală a investiției de 5,971 milioane euro.

Oferta Erbașu Construcții a fost notată cu 90,2 puncte (din 100 posibile), iar investiția se va desfășura în patru etape: realizarea documentației tehnico-economice (în maximum 6 luni de la încheierea contractului de superficie), obținerea autorizației de construire (în maximum 4 luni după finalizarea documentației tehnico-economice), demararea construcției (în cel mult o lună de la obținerea autorizației de construire) și finalizarea ei (în cel mult 2 ani de la data emiterii autorizației de construire).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!