Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit marţi la Primărie cu reprezentanţii Federaţiei Patronilor Bihor. Anunţul a făcut miercuri, printr-un comunicat transmis de organizaţia patronală, conform căruia discuţiile au fost purtate la invitaţia edilului în baza parteneriatului semnat între cele două părţi. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai 32 de firme din domenii diferite.

"Un interes subliniat şi susţinut a fost extinderea aeroportului, pentru ca acesta să devină un punct strategic regional puternic, cu efecte finanţabile de la UE, şi tot aici, primarul a iterat înţelegerea cu primarul din Debrecen, ca liniile aeriene din Oradea să fie spre Austria, Germania, respectiv Italia şi Spania ca alternativă complementară la ce au rezolvat ungurii spre Austria respectiv Olanda", se menţionează într-un comunicat transmis de Biroului de Presă al FPB.

Potrivit informării FPB, edilul le-a mai promis, pentru anul 2014, reprezentanţilor mediului de afaceri începerea lucrărilor la viitorul drum rapid din strada Ecaterina Teodoroiu, extinderea OTL în Zona Metropolitană, dezvoltarea unor miniterenuri artificiale de sport, precum şi "perspectiva certă" a realizării unui complex sportiv lângă cartierul Europa.

"S-a mai dezbătut problema autostrăzii Transilvania şi demersul făcut de edil pentru aducerea autostrăzii M3 până la Biharia, despre un complex expoziţional, dar şi despre implicarea Federaţiei Patronilor Bihor în organizarea evenimentelor importante ale oraşului, unde participă şi agenţii economici", a transmis FPB.

În cadrul întâlnirii reprezentanţii mediului de afaceri "au fost încunoştinţaţi despre un microbuz minune al poliţiei, superdotat pentru securitatea orădenilor cu aparatură de recepţie pentru camere video care transmit wi-fi, informaţii din toate zonele oraşului".

Potrivit comunicatorilor, reprezentanţii mediului de afaceri bihorean au găsit întâlnirea ca fiind "extrem de utilă" şi au propus reluarea acesteia o dată pe trimestru.