Federaţia Română de Polo a amânat luarea unei decizii în ce priveşte modul de încheiere a sezonului competiţional 2019-2020 în Superliga Naţională.

În acest sens, prin intermediul preşedintelui Călin Găvruş, FRP a transmis joi o comunicare oficială către cluburile angrenate în campionatul intern, prin care le-a precizat că "s-a luat decizia de prelungire a termenului în care cluburile sportive afiliate îşi pot clarifica oficial poziţia în legătura cu completarea sezonului competiţional 2019/20", după cum informează clubul orădean CSM.

În acest fel, potrivit sursei citate, pe data de 28 mai se va desfăşura, prin intermediul unei videoconferinţe, o nouă întâlnire între reprezentanţii cluburilor participante în Superliga Naţională de polo şi Federaţia Română de specialitate. Cu acest prilej se va discuta reluarea antrenamentelor în condiţiile prevăzute de lege, precum şi încheierea sau reluarea ediţiei 2019-2020 a Superligii Naţionale.

Până atunci există posibilitatea ca autorităţile să anunţe o nouă etapă a relaxării restricţiilor, fapt care ar putea permite mai multe libertăţi şi sportivilor.

În prezent, jucătorii de la CSM Oradea se află acasă şi, precum alţi sportivi, îşi continuă şi ei pregătirea fizică individuală.

De menţionat că trupa orădeană, pregătită de antrenorii Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu, nu a mai disputat niciun meci oficial după întoarcerea din Italia, consemnată în prima săptămână a lunii martie, când a susţinut manşa secundă a semifinalelor LEN EuroCup.

În campionatul intern CSM Oradea ocupă locul II, după Steaua, în Superliga Naţională, iar în acest an a câştigat Cupa României.