Procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, vineri, trimiterea în judecată a cetăţeanului francez Charles Fejto, fondator al ASPECA, o renumită organizaţie internaţională pentru protecţia copilului aflată sub tutela ONU, şi a unei femei de 44 ani din municipiul Salonta, Kozma Ildiko, sub acuzaţia de trafic de minori.

Francezul este acuzat că a plătit 100.000 euro pentru o adolescentă de 14 ani din municipiul Salonta, pe care a cumpărat-o chiar de la mama acesteia cu scopul de a o exploata sexual împreună cu prietenii săi apropiaţi.

Potrivit unui comunicat făcut public, vineri, de DIICOT, cei doi sunt acuzaţi că au negociat vânzarea minorei în decembrie 2010 când cetăţeanul francez a plătit mamei minorei 34.000 de euro avans.

Ulterior, acesta a procurat o carte de identitate falsă pe numele fetei, ca să o poată scoate din România şi apoi din Ungaria.

"Pe 31 martie, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, inculpaţii Charles Fejto şi Kozma Ildiko au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să o scoată pe minora din România, având asupra lor o carte de identitate pe numele minorei şi din care rezulta că aceasta este născută la data de 19 ianuarie 1993 - având vârsta de peste 18 ani", se specifică în comunicat.

Conform informării, Charles Fejto este cunoscut cu antecedente penale pentru doua fapte de viol comise în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 1998, asupra unor minore de 15 ani în Cambodgia, fiind condamnat la data pe 2 iulie 004 de Tribunalul de Mare Instanţă din Paris la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare.

"Faţă de minoră au fost luate măsuri de protecţie socială, mama acesteia fiind decăzută din drepturile părinteşti", se mai arată în comunicatul DIICOT.

BIHOREANUL a relatat, pe larg, în 2011, despre cercetările demarate de procurorii DIICOT Oradea în acest caz. Ancheta a pornit la sesizarea poliţiştilor de frontieră care îl prinseseră pe cetăţeanul francez Charles Fejto în timp ce încerca să iasă din ţară prin Salonta însoţit de adolescenta pentru care a prezentat acte de identitate falsificate ce atestau că aceasta ar fi majoră.

Ziarul nostru a aflat atunci că tranzacţia ar fi avut loc la Paris, unde femeia se afla la cerşit împreună cu cei patru copii. Adolescenta a şi locuit pentru o perioadă la Fejto, care a abuzat-o, obligând-o să întreţină relaţii sexuale cu el, dar şi să participe la adevărate orgii cu prietenii săi.

Citiţi amănunte despre pedofilul francez în articolul: "Pedofil sub acoperire: Sex cu Papa Charles!"