Biroul de presă al Poliţiei Bihor a anunţat, miercuri, reţinerea unui orădean de 49 de ani, urmărit naţional. BIHOREANUL a aflat că este vorba despre Racz Gyula, fratele celebrului petrolist Racz Attila, fostul patron al localului Hanul Pescarilor. Bărbatul a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Racz Gyula a fost arestat în mai 2009 în urma unei ample acţiuni a procurorilor DIICOT, care au reuşit să facă o captură de 210 kilograme de heroină, în valoare de 20 milioane de euro. Drogurile au intrat în ţară prin Constanţa şi urmau să ajungă în Ungaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea.

Heroina a pătruns în ţară în luna noiembrie 2008 prin Portul Constanţa Sud Agigea, ambalată în pachete ascunse printre baxuri cu sucuri, într-un container expediat de o societate din Peru pentru Fundaţia Gold Dragon Style din Arad.

Transportul drogurilor a fost organizat în noaptea de 11 spre 12 mai 2009 pe ruta Constanţa-Bucureşti-Deva-Arad, iar traficanţii, Pinter Jozsef, Racz Gyula, Takacs Gabriela şi Takacs Gladis Maria, au fost arestaţi şi trimişi în judecată.

Drogurile, care aveau o puritate de 80%, ar fi valorat pe piaţă aproximativ 20 milioane de euro.

Trimis în judecată în 2009, Racz a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 20 februarie, însă pentru că nu s-a prezentat la Penitenciar pentru ispăşirea pedepsei, a fost dat în urmărire naţională.

Bărbatul a fost fiind prins, marţi, de un echipaj al Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Bihor şi depus în Arestul IPJ Bihor, de unde va fi transferat la Penitenciarul Oradea pentru a-şi executa pedeapsa.