Fratele directorului ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, sub acuza de trafic de influenţă, va fi cercetat în stare de libertate.

Asta deoarece judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalulul Bihor a respins joi seara propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile emis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Dragoş Voloşeniuc, apărătorii acestuia punând decizia pe lipsa de probe prezentate împotriva lui. "Nu sunt probe care să justifice cererea de arestare", a axplicat BIHOREANULUI avocatul Mircea Ursuţa.

Soluţia dată la Tribunalul Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Dragoş Voloşeniuc a fost reţinut, miercuri, şi este cercetat pentru trafic de influenţă respectiv delapidare în formă continuată. Potrivit unui comunicat făcut public joi, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, Dragoş Voloşeniuc este acuzat că a pretins şi primit suma de 4500 lei şi 500 euro de la un denunţător pe care l-a lăsat să creadă că, prin intermediul unui avocat, va interveni pe lângă un ofiţer de poliţie şi îi va obţine restituirea permisul de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale.

Unui alt denunţător, Voloşeniuc i-a cerut 1.000 euro lăsându-l să creadă că are influenţă, prin intermediul fratelui său, asupra directorilor de la Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" Oradea şi va obţine angajarea soţiei denunţătorului ca registrator medical.

Dragoş Voloşeniuc a fost denunţat şi pentru că ar fi pretins 1.200 lei de la un orădean pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără vreun curs de specialitate sau examen, dar şi alţi 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său, Dumitru Voloşeniuc, directorul Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, pentru o angajare.

Bărbatul e cercetat nu doar pentru trafic de influenţă ci şi pentru delapidare deoarece, potrivit informării procurorilor, "în perioada aprilie - august 2014, în calitate de angajat al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri Oradea, şi-a însuşit, în mod repetat, cantităţi de motorină cuprinse între 10-50 litri din utilajele care aparţin instituţiei şi pe care acesta le gestiona".

Chemat să de-a socoteală pentru acuzaţiile care i se aduc, Dragoş Voloşeniuc le-a respins, susţinând că este nevinovat.