Omul cât trăieşte învaţă, iar păcătosul, cu înaintarea în vârstă, se pocăieşte.

Este, mai nou, şi cazul lui Dorel Dume, fost consilier judeţean PDL trecut la PSD şi fost director general al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, de anul trecut tras pe linie secundară ca şef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Oradea, care a făcut senzaţie între colegii de partid şi cei de serviciu pentru că s-a pocăit.

Născut, botezat şi crescut ca ortodox, Dume a bifat un nou act de traseism, de data asta religios, trecând la penticostali. Convertirea, a aflat Bihorel, a fost oficializată în luna ianuarie, când Dume a primit un nou botez în comunitatea penticostală, sub îndrumarea spirituală a fostului şef al CJ, Radu Ţîrle, unul dintre liderii penticostalilor din Bihor.

Deocamdată, pentru angajaţii ABA Crişuri este un mister motivul pocăirii Fratelui Dorel Dume, însă unii pun "iluminarea" nu neapărat pe seama faptului că acesta îşi regretă faptele din trecut, ci a anchetei DNA Oradea care vizează o parte din aceste fapte şi a speranţei că Doamne-Doamne îl va proteja de răutatea procurorilor.