Fratele şefului Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, liberalul Dumitru Voloşeniuc, a fost ridicat, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi ulterior reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru trafic de influenţă.

Surse din anchetă au declarat BIHOREANULUI că lui Dragoş Voloşeniuc i se impută că ar fi cerut şi primit 1.500 euro de la o persoană căreia i-a promis în schimb că va interveni să i se restituie permisul de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale.

Totodată, bărbatul ar fi pretins şi primit de la o altă persoană 1.000 euro ca să intervină pentru angajarea soţiei sale la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea. Şi, nu în ultimul rând, bărbatul ar fi pretins de la un alt orădean 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său şi să-i obţină în schimbul banilor angajarea în cadrul ABA Crişuri.

De altfel, şi Dragoş Voloşeniuc lucrează tot în cadrul ABA Crişuri, fiind practic subalternul fratelui său.

Contactat de BIHOREANUL, directorul ABA Crişuri, fost vicepreşedinte al Consiliului judeţean Bihor în prezent consilier judeţean, susţine că nu ştia că fratele său promitea angajări la ABA în numele său, că nu are cunoştinţă despre ancheta demarată ori de acuzaţiile care i se aduc. "

Nu ştiu nimic, nu m-a anunţat nimeni. Eu sunt plecat în judeţ, dar mă voi informa, să văd ce s-a întâmplat", a declarat Dumitru Voloşeniuc.