Ziarul de limbă maghiară patronat de magnaţii Ioan şi Viorel Micula, Reggeli Ujság, şi-a încetat apariţia, fără vreun anunţ prealabil, la 14 ani de la apariţie şi la doar două luni după ce a fost transformat din cotidian în săptămânal.

Într-un comunicat postat pe site-ul publicaţiei, colectivul redacţional aduce la cunoştinţa cititorilor că decizia le-a fost adusă la cunoştinţă de administratorul societăţii şi îşi cer scuze de la abonaţi, îndrumându-i spre Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, în cazul în care compania refuză să le returneze contravaloarea abonamentelor plătite.  

„Vă mulţumim că ne-aţi fost aproape timp de 15 ani şi ne-aţi încurajat atunci când am avut nevoie”, au mai transmis ziariştii maghiari.

Revoltată de ce s-a întâmplat, unul dintre redactori, Szőke Mária, a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, reclamând în numele întregului colectiv redacţional faptul că jurnaliştilor nu li s-au achitat drepturile salariale de două luni, precum şi acela că li se reziliază contractele de muncă "într-un mod care nu le mai dă dreptul la ajutorul de somaj".

„Mentionăm ca societatea este restantă de două luni cu drepturile salariale ale angajaţilor redacţiei. Rugăm examinarea situaţiei la faţa locului, deoarece considerăm că modul în care conducerea societăţii intenţionează să ne desfiinţeze locurile de muncă nu corespunde prevederilor legale”, se arată în reclamaţia ziaristei.

Editorul publicaţiei Reggeli Ujság, Casa de editură şi presă Euro Media SA, are ca asociaţi 7 societăţi comerciale din grupul de firme deţinut de fraţii Ioan şi Viorel Micula, iar potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice, pe anul 2016 societatea a acumulat o datorie de 3,6 milioane lei.