Ciprian Bara, fugarul din dosarul mega-fraudei cu zahăr în care e implicat şi iubitul Gabrielei de la Cheeky Girls, s-a predat.

Bara a sunat la 112 în cursul dimineţii de miercuri, din Ungaria, din apropierea Punctului de trecere a Frontierei Borş, ca să anunţe că se întoarce în ţară cu intenţia de a se pune la dispoziţia organelor de anchetă.

"L-am asistat în momentul în care s-a predat şi ulterior, când a fost prezentat la audieri", a declarat BIHOREANULUI avocatul bărbatului de 34 de ani, Bogdan Meşter.

Potrivit avocatului, Bara l-a sunat întâi pe el, miercuri dimineaţa, după care, l-a prânz, a intrat în ţară, fiind preluat de un echipaj de poliţie din Punctul de Trecere a Frontierei Borş şi depus în Arestul Poliţiei Bihor.

În aceeaşi zi, Bara a fost prezentat la Tribunalul Bihor, pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele lui, în lipsă. În faţa judecătorului, tânărul a refuzat să dea declaraţii susţinând că îşi va prezenta punctul de vedere în momentul în care va fi audiat de organele de anchetă.

După cum se ştie, Ciprian Bara este anchetat, împreună cu alţi trei orădeni şi un cetăţean maghiar, pentru un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei. Cei cinci cumpărau zahăr de la firme din România, pentru care simulau livrări intracomunitare către firme-fantomă maghiare şi de la acestea către alte firme-fantomă româneşti, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Cazul a fost făcut public pe 30 septembrie anul trecut, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au făcut 34 de percheziţii simultan la firmele şi locuinţele persoanelor implicate în afacere, în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în Municipiul Bucureşti.

Înainte de acţiune, însă, Bara a reuşit să fugă, anchetatorii susţinând că acesta fost avertizat de adjunctul şefului Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, prin intermediul unui alt om de afaceri orădean, Răzvan Andronache, arestat şi judecat în prezent împreună cu ofiţerul, pentru complicitate la favorizarea infractorului.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Ramona Brie şi Szentgyorgyi Lajos (iubitul Gabrielei de la Cheeky Girls) dar şi un cunoscut interlop, Titi Robert, fost traficant de ţigări şi maşini, acuzat că i-a ajutat pe Brie şi Bara la crearea şi funcţionarea circuitului evazionist.