Ninsoarea care a căzut luni peste Oradea a creat în centrul urbei un „teaser” pentru atmosfera pe care orădenii o așteaptă și în luna decembrie, la Târgul de Crăciun.

Fulgii de nea au învăluit bradul înalt de 16 metri, instalat în Piața Unirii, și clădirile împodobite de sărbătoare, cum ar fi Palatul Moskovits Adolf și fiii, pe care a apărut o decorațiune de mari dimensiuni, în forma unui brad plin cu globuri, ori Palatul Episcopal Greco-Catolic, pe fațada căruia au fost dispuse ghirlande și steluțe. 

Pentru prima oară, în acest an, cinci clădiri din centrul Oradiei (Primăria Oradea, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Vulturul Negru, Palatul Moskovits Adolf și fiii, Casa Deutsch K. Ignác) vor purta straie de sărbătoare. 

Pregătirile continuă în centrul orașului, unde în aceste zile continuă totodată operațiunile de instalare a căsuțelor și scenei pentru Târgul de Crăciun. De asemenea, în Piața Ferdinand se montează viitorul patinoar de 480 mp. 

Oradea va intra oficial în sezonul lui Moș Crăciun pe 30 noiembrie, când se va deschide noua ediție a Târgului de Crăciun și se vor aprinde luminile de sărbătoare în tot orașul.

În cadrul ediției din acest an, se vor ține mai multe concerte și seri de colinde, printre invitați numărându-se Ștefan Hrușcă, Nicola și Alexandra Ungureanu.

De asemenea, în perioada 16-22 decembrie, Radio ZU și Primăria Oradea organizează o nouă ediție a evenimentului „Orașul Faptelor Bune”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!