Un funcţionar din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Bihor este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat timp de şase ani în stare de incompatibilitate.

Funcționar și expert...

Potrivit unui comunicat al ANI, Szentmiklosi Zoltan Lajos a ocupat în paralel atât calitatea de funcţionar public, cât şi pe cea de expert tehnic pe probleme de agricultură în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile.

"În perioada iulie 2014 – iulie 2020, atribuţiunile exercitate ca funcţionar public, consilier în cadrul DAJ Bihor, au fost în legătură directă sau indirectă cu activităţile desfăşurate ca expert tehnic judiciar – specializarea Agricultură în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile Bihor", au acuzat inspectorii de integritate.

Conform ANI, Szentmiklosi a încălcat dispoziţiile articolului 96 din Legea 161din 2003.

„Nu sunt în incompatibilitate”

Contactat de BIHOREANUL, funcţionarul DAJ Bihor se consideră nevinovat.

"Părerea mea este că acuzaţiile ANI nu corespund realităţii. Nu sunt în incompatibilitate", a declarat Szentmiklosi.

Funcţionarul a refuzat să îşi argumenteze afirmaţia, dar în schimb s-a declarat surprins de poziţia ANI de a-l declarat incompatibil în ciuda faptului că a pus la dispoziţia inspectorilor de integritate toate actele pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

"Inspectorul de la ANI a început cercetările în 2017 şi de atunci dosarul este, cică, în lucru. Inclusiv anul acesta mi s-au cerut şi am dat relaţii", a mai spus Szentmiklosi.

Potrivit articolului 96 din Legea 161 / 2003, invocat de ANI, "funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului".