Tribunalul Mureş s-a pronunţat în dosarul de înşelăciune deschis pe numele Mihaelei Anghel, funcţionară la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Bihor şi a mamei sale, Doina Mihancea.

Mihaela Anghel, soţia lichidatorului judiciar Florin Anghel, şi mama ei, Doina Mihancea, au fost trimise în judecată în 2009 după ce, în 2006, au falsificat cartea funciară a unui imobil de pe Calea Clujului din Oradea care a ajuns apoi în proprietatea Doinei Mihancea şi a fost vândut cu peste 150.000 de euro.

Dosarul, aflat iniţial pe rolul Tribunalului Bihor, a fost preluat de Tribunalul Mureş în iulie 2010 din dispoziţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a admis cererea de strămutare formulată de funcţionara de la Cadastru.

Săptămâna trecută, judecătorii au dispus condamnarea ambelor femei la pedepse aspre, cu executare. Astfel, Mihaela Anghel a fost condamnată la 10 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune, spălare de bani şi mărturie mincinoasă, iar mama ei, Doina Mihancea, la 10 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, spălare de bani şi instigare la mărturie mincinoasă.

Totodată, judecătorii au dispus desfiinţarea tuturor actelor încheiate în baza documentelor falsificate, printre care şi a documentului încheiat de Mihancea pentru vânzarea casei, imobilul urmând să reintre în posesia adevăratului proprietar.

De asemenea, instanţa le-a obligat pe cele două femei să plătească despăgubiri materiale de 341.000 de euro, cumpărătorului imobilului, banii plătiţi pentru cumpărarea casei şi renovarea acesteia.

Sentinţa nu este definitivă, ea fiind atacată deja, atât de funcţionara OCPI cât şi de mama ei, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Târgu Mureş.