Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, a anunţat trimiterea în judecată a unei femei de 50 ani din comuna Cefa, acuzată de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorului, în perioada 2007-2011, Mariana Rodica Sferle, funcţionară a Băncii Cooperatiste Dacia Oradea - punct de lucru Cefa, unde lucra ca operator ghişeu, a însuşit banii a 80 de depunători.

"Profitând de buna reputaţie în rândul localnicilor din comuna Cefa, a determinat 80 de persoane ce domiciliază pe raza acestei comune să perfecteze contracte de depozit în fals, fără a înregistra aceste convenţii în evidenţele băncii", a explicat Ardelean.

Sferle îşi ademenea victimele cu dobânzi promoţionale, mult peste cele reale, sau aniversare destinate unui număr limitat de clienţi. O parte din sumele obţinute i-a însuşit, iar o parte i-a folosit pentru a restitui unor deponenţi valoarea depozitului şi dobânzile aferente acestuia calculate la valorile menţionate în contracte.

"Prejudiciul provocat de inculpată se ridică la 1.600.554 lei, pentru recuperarea căruia au fost luate măsuri asiguratorii", a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Mariana Sferle va fi judecată în stare de libertate şi, dacă va fi condamnată, riscă o pedeapsă între 10 şi 20 de ani de închisoare.