O beiuşeancă, funcţionară la sucursala BCR din municipiu, a fost trimisă în judecată de procurori, care au descoperit că femeia a cheltuit peste 50.000 lei din contul unei cliente.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în perioada 2011-2013, Simona Jurjiu a făcut mai multe operaţiuni neautorizate. Primele, în perioada 12 iulie 2011 - 20 noiembrie 2012, când a ridicat din contul clientei 32.000 lei pe care i-a transferat în contul personal şi al soţului ei.

În aceeaşi perioadă, funcţionara a emis un card ataşat contului curent al victimei sale, pe care l-a ridicat tot ea şi l-a folosit timp de un an pentru plăti în magazine, cheltuind astfel aproape 20.000 lei.

Tărăşenia a ieşit la iveală anul trecut, în timpul unui control al inspectorilor Direcţiei Antifraudă. Speriată de urmări, femeia a încercat să acopere paguba, depunând 30.000 lei din suma retrasă, iar restul i-a returnat în momentul în care a aflat că oficialii băncii au depus o plângere penală împotriva ei.

Acum, Simona Jurjiu a fost trimisă în judecată pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, toate în formă continuată, riscând închisoare de până la 12 ani.