Funcţionarii APIA Bihor vor lucra cu program obişnuit inclusiv în weekend pentru ca fermierii să îşi poată depune cererile pentru subvenţii până la termenul limită de 15 iunie.

Preluarea documentațiilor se face exclusiv online, pentru a evita răspândirea epidemiei de COVID-19. 

Potrivit unui comunicat al APIA, până marţi filiala bihoreană a agenţiei a preluat 32.840 de cereri, reprezentând 91,85% din totalul de 35.756 de solicitări estimate în campania din acest an.

"Pentru a da posibilitatea tuturor fermierilor de a-şi depune cererile unice de plată până în iunie fără penalităţi, toţi angajaţii APIA Centrul Judeţean Bihor implicaţi în procesul de preluare a cererilor unice vor avea program normal de lucru în perioada 9 - 15 iunie", se menţionează în comunicat.

Conducerea agenţiei a făcut un apel la fermierii care nu au fost contactaţi pentru a-şi depune cererile unice de plată să contacteze reprezentanţii primăriei de care aparţin pentru a obţine adeverinţele cu suprafeţele de teren pe care să le transmită centrelor locale la care sunt arondaţi.

"Adresăm rugămintea UAT-urilor de a transmite, în regim de urgenţă, adeverinţele fermierilor sub 50 ha către Centrele Locale APIA la care sunt arondate, fermierilor peste 50 ha şi străinaşilor care deţin teren agricol în cadrul UAT către Centrul Judeţean, în baza listelor care le-au fost puse la dispoziţie", a declarat directorul APIA Bihor, Florian Pavel.

Anul acesta, având în vedere măsurile de distanțare socială completarea cererilor unice de plată se face direct pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.