Putea fi mult mai rău! Un copac de pe marginea străzii Matei Basarab, situată de-a lungul Parcului Nicolae Bălcescu, s-a prăbuşit în timpul ploii de joi peste un autoturism în mers.

"Rulam către Calea Armatei Române, când am auzit o bubuitură puternică. Primul gând a fost că am lovit ceva, deşi nu aveam nimic în faţă, apoi am crezut că m-a lovit ceva, deşi cea mai apropiată maşină era la 50 de metri, când m-am trezit cu frunze şi crengi trecând prin parbriz mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Din instinct m-am lăsat cât am putut mai tare pe spate", a povestit şoferul Ford-ului lovit de arbore.

În urma impactului, maşina a avut parbrizul spart, plafonul deformat, iar luneta şi alte părţi ale caroseriei grav avariate.

"Cablurile de pe stâlpii din zonă au făcut ca trunchiul să cadă de-a lungul şoselei. În cădere acesta a rupt o creangă enormă de la următorul copac, care mi-a şi căzut pe capotă. Bine că n-a fost coloană de maşini, că ne nenorocea pe mai mulţi", a declarat conducătorul auto.

De altfel, copacul a mai rupt în cădere lămpile a doi stâlpi de iluminat şi reţeaua de fibră optică, lăsând unităţile militare din zonă fără transmisiuni prin cablu.

Echipajul de pompieri care a intervenit pentru degajarea carosabilului a tăiat copacul în bucăţi pe care le-a depozitat pe marginea drumului. Traficul rutier a reintrat în normal în jurul orei 15:35.

Citeşte şi: Judeţul Bihor sub cod portocaliu şi galben de furtuni. Copaci căzuţi pe maşini, în mai multe zone

Furtună în Aleşd: Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite de grindină