Cea de-a doua ediţie a Galei Bradurilor Bihorene va desemna vinerea viitoare la Teatrul Regina Maria companiile locale cu capital străin şi autohton în care bihorenii au cea mai mare încredere. "Firmele bihorene care se bucură de cea mai mare încredere vor fi desemnate în urma unui sondaj făcut de studenţii Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane la care au răspuns circa 3.000 de bihoreni", a declarat Raul Derecichei (foto), directorul Federaţiei Patronilor Bihor.

În cadrul festivităţii din 14 decembrie va fi lansat în premieră ordinul "Vulturul Negru", distincţie menită să recompenseze o personalitate care şi-a adus o contribuţie semnificativă la dezvoltarea mediului de afaceri bihorean.

"Decernarea ordinului "Vulturul Negru" este o noutate în România. Acesta se doreşte similar distincţiei decernate de Uniunea Generală a Industriaşilor din România la începutul anilor '90 personalităţilor care au adus un suflu nou în mediul de afaceri", a mai spus Derecichei.

Cea de-a doua ediţie a Galei Brandurilor Bihorene este organizată de Confederaţia Asociaţiilor de Afaceri Transilvania, Federaţia Patronilor Bihor şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane sub patronajul Uniunii Naţionale a Patronatelor din România.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 400 de invitaţi printre care oameni de afaceri, politicieni, sportivi, oameni de cultură şi diferite personalităţi.

Printre invitaţii care şi-au confirmat deja participarea la festivităţi se numără: actorul Florin Piersic, ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, consilierul economic al ambasadei Spaniei, Augustin Navarro de Vicente-Gella, viceprimarul municipiului Debreţin, Papp Laszlor şi vicepreşedintele Confederaţiilor Industriaşilor din Ungaria, Orosz Csaba.