Aşa cum era de aşteptat, handbaliştii de la CSM Oradea au înregistrat un galop de sănătate în meciul de vineri, de pe teren propriu, cu HC Beldiman Arad, deţinătoarea „lanternei roşii” din Seria D a campionatului Diviziei A.

În debutul etapei a 19-a, la Arena Antonio Alexe, trupa bihoreană nu a întâmpinat deloc probleme în a se impune la un scor concludent, elevii antrenorului George Tăutu câştigând la o diferenţă de 20 de goluri, cu scorul de 49-29, după ce şi la pauză au condus la mare diferenţă, cu 23-12.

Pentru tehnicianul bihorean a fost un nou prilej de a da mai multe minute de joc tinerilor handbalişti sau a celor care evoluează mai puţin.

Încă din start, „roş-albaştrii” s-au desprins, conducând cu 9-3 în minutul 12, respectiv cu 19-7, în minutul 25.

Repriza secundă a adus o creştere semnificativă a diferenţei pe tabelă, chiar dacă în teren şi-au găsit locul nume precum Bandi, care a avut o evoluţie apreciată la unison, Chiorean, Teodorescu sau Szilagyi, jucători care, de obicei, nu au multe minute pe teren.

„A fost un meci despre care am ştiut de la început că va fi mai facil. Am încercat să pregătim jucătorii care nu prea au jucat, în mod special pe juniori, iar astăzi am avut ocazia să-i trimitem pe teren şi să experimentăm mai multe lucruri care le-am făcut la antrenament. A fost un joc în care am fost net superiori faţă de adversari şi am reuşit să câştigăm la această diferenţă”, a spus, la finalul jocului, pentru BIHOREANUL, antrenorul CSM-ului, George Tăutu.

Principalul marcator al formaţiei bihorene în această partidă a fost Georgel Costea, autor a 10 goluri. Petru Pomian şi Ştefan Bandi au înscris câte 6 goluri, Ghiţă Mateaş, 5 goluri, Paul Oarga, Răzvan Radu şi Alexandru Potera, câte 4 goluri, Devid Munea şi Claudiu Chiorean, câte 3 goluri, Adrian Mihăilescu, 2 goluri, Andrei Teodorescu şi Eduard Szilagyi, câte un gol. Au maai jucat portarii Răzvan Costin, George Duma şi Robert Ene, precum şi jucătorul Codrin Zamfir.

De la arădeni, de departe cel mai eficace a fost ucraineanul Oleksandr Yashan, autor a 17 goluri.

În urma acestei partide, CSM Oradea a acumulat 43 de puncte, după 14 victorii în 17 meciuri, s-a desprins în fruntea clasamentului şi va juca, etapa viitoare, pe 1 martie, în deplasare, la Craiova, cu Universitatea, formaţia de pe locul II.