Spitalul din Gura Humorului şi-a montat un lift de două etaje. La inaugurare au participat prefectul, subprefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul, trei parlamentari, diverse oficialităţi, plus nelipsitul sobor de preoţi. Dacă am respecta proporţiile, pentru cele două lifturi de 8 etaje de la Spitalul Judeţean din Oradea, ar fi trebuit să fie prezenţi alde Manuel Barroso şi nevasta lui Obama.

De când nu se mai fac investiţii, pretextele de gargară şi tăieri de panglici au devenit tot mai penibile. Goana după imagine a făcut ca politrucii să se planifice la depuneri de coroane şi scuturat de colivă prin orice instituţie, doar ca nu cumva aliaţii sau adversarii să câştige mai multă vizibilitate.

La fel de obsedaţi de popularitate, marii politicieni de la Bucureşti se laudă, când aduc ceva bani în provincie, de zici că sumele ar proveni din economiile de familie. Guvernul împarte două paie la trei măgari în loc să facă ceva cu revitalizarea economiei. Ţara moare şi imbecilii se preocupă de regionalizare!

Noua stea a liberalismului autohton este primarul Sibiului, Klaus Johannis, al cărui singur merit este acela că s-a născut neamţ. Sub manageriatul său, Sibiul a atras din fonduri europene vreo 20 de milioane de euro. În mandatul fraierului de Bolojan, Primăria Oradea a reuşit să aducă 200 de milioane de euro. Asta, ca să fie clar ce înseamnă gargară şi care e, de fapt, realitatea în cifre...