Odată cu amplasarea statuii Regelui Ferdinand se încheie festivităţile dedicate Centenarului. Ne-am făcut norma la statui, am marcat cum se cuvine 100 de ani de administraţie românească, acum ne putem întoarce la problemele de zi cu zi.

Din păcate, dezvelirea statuii nu a avut grandoarea dorită pentru că militarii au zis "pas", iar fanfara care trebuia să vină tocmai de la Bistriţa n-a mai onorat invitaţia.

Să se fi speriat muzicanţii de poziţia dură a purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţan, Simon Adrian, care îl acuza pe Bolojan de dictatură?

Să fi răspuns unor comandamente politice pesediste, conform cărora nu e bine să facă reclamă unui primar din opoziţie? Sau pur şi simplu absenţa lor are un caracter mai domestic? Or fi fost tocmiţi la vreun parastas pe la Dej sau vreun botez pe la Beclean...

S-au terminat cocardele, din discursuri n-a mai rămas decât ecoul, în schimb este momentul să iasă la rampă picamerele, buldozerele, zidarii, instalatorii, asfaltatorii şi grădinarii.

Mereu am crezut că va exista un punct în care liniştea va pogorî peste dragul nostru municipiu. Vise deşarte! Cât timp mai e administraţia asta la putere, investiţiile nu se vor opri. Nu peste multă vreme va veni momentul inaugurării pasajelor şi a parcurilor, a şcolilor reabilitate şi a clădirilor strălucitoare, sper că tot fără fanfară şi tot fără panglici.