"Noi, colegii din Bihor, îl vom susţine pe domnul Blaga ca preşedinte al partidului, în sensul că delegaţii care vor reprezenta organizaţia judeţeană la Convenţia Naţională îşi vor da voturile pentru domnul Blaga", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Acesta a afirmat că sprijinul dat de PDL Bihor pentru actualul preşedinte al partidului este motivat nu doar de originea lui Vasile Blaga, care a condus organizaţia în anii '90 şi provine din localitatea bihoreană Petrileni, ci şi pentru că Blaga este cel mai indicat lider pentru menţinerea unităţii partidului.

"Că domnul Blaga este bihorean e una, dar mai ales este persoana care la ora actuală poate menţine unitatea partidului, de care este foarte mare nevoie", a spus senatorul Gavrilă Ghilea.

Acesta a afirmat că "anumite" schimbări sunt necesare în PDL, dar ele trebuie să vizeze ceea ce "nu a mers cum trebuie". "După o analiză foarte atentă, e normal să fie făcute anumite schimbări, acolo unde se constată că activitatea nu a mers cum trebuie. Acolo va trebui să facem schimbări", a spus preşedintele interimar al PDL Bihor.

Convenţia Naţională Extraordinară a PDL va avea loc cel mai probabil în partea a doua a lunii martie, data exactă urmând să fie stabilită de către Consiliul Naţional de Coordonare luna viitoare.