Chiar în ziua în care preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că până acum, în baza Ordonanţei 45/2014 care legalizează prostituţia politică, a racolat 9 primari şi 63 de consilieri locali de la alte partide, cei mai mulţi fiind de la PDL, omologul său, Gavrilă Ghilea, a declarat că încet, dar sigur, PSD Bihor devine el însuşi un PDL mai mic.

"Nu am informaţii că ar mai fi în PDL persoane care să plece. Observ că domnul Mang este foarte încântat de achiziţiile pe care le face, dar un singur lucru nu observă, că PSD-ul a devenit un mic PDL", a spus Gavrilă Ghilea într-o conferinţă de presă susţinută joi, răspunzând astfel întrebării jurnaliştilor referitoare la faptul dacă ştie sau nu că şi alţi colegi ar mai fi gata să fugă la PSD.

Ghilea a dezvăluit, de asemenea, conţinutul unei discuţii private pe care ar fi avut-o cu Ioan Mang, arătând că i-ar fi sugerat acestuia chiar şi faptul că fostul primar PDL al Oradiei, Petru Filip, pus preşedinte executiv al PSD Bihor vinerea trecută, i-ar putea sufla conducerea organizaţiei. "I-am spus domnului Mang că politic aş înţelege ce face, dar i-am spus ceva ca unui amic: "să te gândeşti la ce urmează, pentru că lucrurile astea sunt cu dus-întors"", a spus preşedintele PDL Bihor.

De asemenea, întrebat dacă apreciază că PSD s-a întărit ori va slăbi prin faptul că Filip a fost pus preşedinte executiv al filialei, asta după ce Mang declarase BIHOREANULUI că datorită experienţei acestuia îl va "coopta" doar ca vicepreşedinte, Ghilea a ridiculizat inexistenţa democraţiei din PSD. "Domnul Mang spunea la început că este importantă experienţa domnului Petru Filip şi că-l va coopta ca vicepreşedinte. Dar văd că darul a fost mai generos, cineva l-a pus (n.r. - pe Filip) preşedinte executiv", a spus liderul PDL Bihor.

În ce priveşte primarii de comune şi consilierii locali racolaţi de PSD în baza Ordonanţei 45/2014, care permite aleşilor locali să schimbe partidul cărora îşi datorează funcţiile fără a le pierde, Ghilea a afirmat că aceştia sunt minţiţi, deoarece - deşi acum semnează contracte de finanţare pentru tot felul de lucrări de apă şi canalizare - nu le vor fi alocaţi banii propriu-zis, altfel că vor rămâne cu lucrările neexecutate. "Sunt minţiţi, semnează contracte care nu se vor duce la finalizare", a spus Ghilea, adăugând că este convins că primarii traseişti "vor regreta pasul pe care l-au făcut" când îşi vor da seama că au fost înşelaţi.