Atacantul bihorean George Puşcaş, în vârstă de 23 de ani, a fost inclus de selecţionerul Mirel Rădoi în lotul pentru Euro 2019 U21.

Campionatul European de fotbal tineret se va desfăşura în Italia şi San Marino, în perioada 16-30 iunie, iar Puşcaş reprezintă una din piesele de bază ale antrenorului Rădoi.

George Puşcaş evoluează în prezent la echipa italiană US Palermo, însă, în decursul carierei sale, el activat şi la Viitorul Marghita, CF Liberty şi FC Bihor.

Lotul naţionalei de fotbal tineret a României pentru EURO 2019 îi cuprinde pe portarii Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt) şi Andrei Vlad (FCSB), fundaşii Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) şi Radu Boboc (FC Viitorul), mijlocaşii Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Denis Drăguş (FC Viitorul) şi Vlad Dragomir (Perugia), precum şi pe atacanţii George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB) şi Andrei Ivan (Rapid Viena).

La turneul final al Campionatului European, echipa României face parte din Grupa C, urmând a întâlni pe 18 iunie reprezentativa Croaţiei (la San Marino, de la ora 19:30), pe 21 iunie Anglia (la Cesena, de la ora 19:30) şi pe data de 24 iunie, selecţionata Franţei (tot la Cesena, de la ora 22:00).

În ceea ce-l priveşte pe atacantul orădean George Puşcaş, acesta este dorit în această vară şi de Gigi Becali, care l-a inclus pe lista de achiziţii.

"Mă bucur că se interesează echipe româneşti de mine. Eu de mic am plecat de acasă şi deocamdată mă simt bine în Italia. Să vedem acum dacă voi schimba campionatul, nu e nimic clar deocamdată. Dar visul meu este să ajung şi să joc în Premier League", a declarat Puşcaş pentru presa centrală.

Pe de altă parte, Gazzetta dello Sport a anunţat că George Puşcaş nu va mai continua la Palermo, după ce echipa a fost retrogradată în Serie C. După cum notează Digi Sport, pentru român prioritară e găsirea unei formaţii în Serie A.

De menţionat că US Palermo, care încheiase pe locul 3 în Serie B şi urma să joace într-un baraj de promovare, a fost aspru sancţionată din cauza neregulilor financiare comise în perioada în care preşedintele clubului a fost controversatul Maurizio Zamparini.

FIGC a decis că Palermo încheie pe ultimul loc ediţia 2018-2019 a Serie B, iar în sezonul viitor va juca în al treilea eşalon. Gruparea siciliană va face apel împotriva hotărârii federaţiei, dar şansele să aibă câştig de cauză sunt mici.

Până la Campionatul European de tineret, Puşcaş se va alătura lotului de seniori, condus de Cosmin Contra, pentru dubla cu Norvegia şi Malta.