Gerul Bobotezei s-a mutat în casele orădenilor. Locuitori din toate cartierele oraşului, începând din zona centrală până în Dragoş Vodă, Ioşia şi Nufărul se plâng de frigul din apartamente.

"La mine în casă niciodată nu a fost aşa de frig, abia dacă sunt 13 grade Celsius. Caloriferele sunt dezmorţite. Toţi vecinii se plâng de frig încă de dimineaţă", a reclamat proprietarul unui apartament din zona Parcului Traian.

Frigul afectează cea mai mare parte a oraşului, cu excepţia unor zone din cartierul Rogerius mai apropiate de centrală şi racordate la reţeaua deja reabilitată. "Este inadmisibil ca imediat ce s-a răcit puţin vremea afară să ne lase CET-ul fără căldură. Nu poţi să stai în casă, aşa este de frig", a reclamat proprietarul unei locuinţe din zona Bumbacului.

Potrivit reprezentanţilor Electrocentrale, societatea a redus temperaturile la care furnizează agentul termic încă din timpul nopţii.

"Am oprit un ventilator de gaze la unul dintre cele două cazane în funcţiune pentru lucrări de reparaţii. Intervenţia se va încheia în cursul după amiezii, iar spre seară parametrii de furnizare a agentului termic vor reveni la normal", a declarat marţi BIHOREANULUI Călin Ungur, directorul Electrocentrale.

În prezent CET-ul lucrează cu două cazane pe cărbune, din care unul la jumătate de capacitate din cauza lucrărilor de intervenţie. Din acest motiv, temperatura agentului termic la ieşirea din centrală este mai redusă.

"Dacă în mod normal pentru o astfel de vreme lucrăm cu temperaturi de 48-50 grade Celsius la ieşirea din punctul termic, începând de azi noapte parametrii de furnizare au fost reduşi la 46 grade Celsius, din cauza lucrărilor la cazan", a spus purtătorul de cuvânt al societăţii Termoficare, Dan Creţu.

De altfel, şi acesta a dat asigurări că lucrurile vor reveni la normal cel târziu în cursul serii. Termoficare va furniza în zilele următoare agentul termic la temperaturi de 48 grade Celsius pornind din punctul termic, chiar dacă prognoza meteo anunţă o încălzire a vremii.