În aşteptarea reluării competiţiilor fotbalistice din judeţ, arbitrii şi observatorii bihoreni fac un gest menit să ajute multe echipe din campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Astfel, Comisia Judeţeană a Arbitrilor Bihor a hotărât ca pentru meciurile care au mai rămas de disputat din acest sezon să vină în întâmpinarea cluburilor, prin renunţarea la o parte importantă din sumele aferente baremurilor de arbitraj şi chiar total pentru sumele cuvenite observatorilor.

"Având în vedere situaţia actuală creată de COVID 19 şi ştiind dificultatea financiară a primăriilor, respectiv a echipelor de fotbal din judeţul nostru, CJA Bihor în colaborare cu AJF Bihor, am hotărât să ajutăm echipele din punct de vedere financiar, renunţând la o parte însemnată din remuneraţia pentru prestări servicii cunoscută publicului cu denumirea de barem de arbitraj şi, totodată, renunţând în totalitate la baremul observatorului, pentru toate jocurile rămase până la sfârşitul sezonului", se arată într-un comunicat transmis de preşedintele AJF, Radu Bitea.

Mai exact, la meciurile de Liga a IV-a, prin această decizie, baremurile scad de la 770 lei la 270 lei, iar la cele de Liga a V-a, de la 590 lei la 240 lei. Echipele vor trebui să suporte însă transportul brigăzilor. 

Mai mult decât atât, la competiţiile de copii şi juniori, echipele sunt degrevate total, prin această decizie, de plata baremurilor de arbitraj, observare şi transportul brigăzilor.

"Sperăm ca această decizie să ajute echipele cât de cât din punct de vedere financiar, astfel ca toate cluburile să poată relua competiţia judeţeană. Să ne revedem cât mai curând pe terenurile de fotbal", a transmis Alexandru Herman, vicepreşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

La rândul său, preşedintele AJF, Radu Bitea a salutat decizia de solidaritate a arbitrilor şi observatorilor bihoreni, apreciind-o ca unică la nivel naţional. "Gestul CJA Bihor, realmente m-a emoţionat. Cred că e unic la nivel naţional. Arată compasiune, solidaritate şi umanitate în aceste vremuri grele"