După o zi obositoare de lucru, o orădeancă a schimbat, joi seară, o sumă importantă de bani (echivalentul a 1.500 de euro) la casa de schimb valutar Silverball de lângă magazinul Crişul, însă după circa o jumătate de oră, când a ajuns acasă, nu şi-a mai găsit portofelul.

"Eram foarte afectată, pentru că banii îmi trebuiau să plătesc o rată care nu mai suporta nicio amânare, dar şi pentru că în portofel aveam acte personale, de identitate, şi ale maşinii", spune doctoriţa Luiza Demian, care a contactat redacţia BIHOREANULUI pentru a mulţumi celor care, a doua zi, vineri, i-au returnat neatins portofelul, cu tot ce era înăuntru.

"Vineri dimineaţă, m-au căutat la locul de muncă doi poliţişti, care m-au invitat să îi însoţesc la casa de schimb valutar unde schimbasem banii în ajun. Acolo am aflat că joi seară, angajata mi-a găsit portofelul pe jos, astfel că şi-a contactat patronul, iar acesta a anunţat Poliţia Municipiului Oradea, pentru a-mi fi restituit portofelul", a explicat orădeanca.

Femeia consideră că atitudinea celor patru persoane este cu atât mai lăudabilă cu cât niciuna nu a acceptat gestul de recunoştinţă prin care a vrut să le mulţumească. "Să se întâmple un asemenea lucru în 2012, în România, în condiţiile în care toată lumea are nevoie de bani şi mulţi pot fi tentaţi de o sumă atât de mare mi se pare aproape o minune. Nu ştiam cum să le mulţumesc, am vrut să-mi arăt recunoştinţa faţă de fiecare din cele patru persoane, dar niciuna nu a acceptat altceva decât cuvintele de mulţumire", a spus doctoriţa Demian.

Orădeanca apreciază că modul în care a acţionat fiecare din cele patru persoane merită să fie cunoscut public, deoarece acesta poate fi un model şi pentru alţii. "Orădenii trebuie să ştie că există în mijlocul nostru şi oameni corecţi, oameni care fac fapte bune", spune ea, mulţumind public agentului-şef de Poliţie Claudiu Rengle şi comisarului-şef Gligor Popa, patronului casei de schimb valutar Silverball, Silviu Cuc, şi angajatei acestuia, care nu a dorit nici măcar să-şi spună numele celei pe care a impresionat-o prin onestitatea sa.