Consilierii locali se întrunesc luni, de la ora 14, în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi a lucrărilor se numără eliberarea de la conducerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor a directorului Gheorghe Seica, unul dintre puţinii rămaşi pe funcţie de pe vremea fostei administraţii PDL.

Direcţia se va transforma în serviciu şi va fi încorporată în cadrul Primăriei ca şi Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Noul serviciu va fi condus de către Cristian Popescu, şeful Stării Civile din cadrul Primăriei. Măsura a fost luată după ce, având în vedere faptul că ambii funcţionari au studii similare, la concursul pe post s-a înscris numai Popescu. Aceasta îşi va prelua noile atribuţiuni imediat după adoptarea Hotărârii de Consiliu Local.

Şedinţa extraordinară de luni a trebuit organizată pentru dezbaterea celor 38 de proiecte de hotărâre care nu au putut fi discutate în şedinţa din 30 august datorită absenteismului masiv ale aleşilor.

Lunea trecută, din cei 27 de consilieri locali la dezbateri au participat doar 17 aşa că materialele care se referă la patrimoniul oraşului şi trebuiesc adoptate cu două treimi din voturi nu au fost dezbătute pentru că necesitau 18 voturi. Printre acestea se numără transferul cinematografului Transilvania din Piaţa Ferdinand în administrarea Consiliului Judeţean Bihor. Instituţia va amenaja imobilul pe cheltuială proprie şi îl va pune la dispoziţia Teatrului de Stat Oradea care îl va folosi cu titlul de Sala Studio.