Drumul spre funcţia de şef al APIA Bihor, pe care de anul trecut o exercită cu delegare adjunctul Ioan Câmpan, trece printr-o primărie din... Olt.

Bihorel a aflat că fostul deputat PSD Ioan Roman (foto) aspiră să devină director general al APIA Bihor, iar cum o condiţie de bază e ca pretendentul să aibă calitatea de funcţionar public, pe 26 aprilie politicianul s-a prezentat la un concurs pentru un post de consilier superior la... Primăria Slatina, după modelul fostului subprefect Iulius Delorean, uns funcţionar public în 2014 la Primăria Biharia, ori al actualului prefect Dumitru Ţiplea, ajuns funcţionar public în 2019 la Primăria Arad.

Culmea e că Roman, înainte să fi fost deputat (din 2008 până în 2020) şi anterior primar al comunei Cefa (din 2000 până în 2008), mai fusese funcţionar public în 1999, ca agent agricol la Primăria Cefa, doar că n-a apucat să depună jurământul conform legii şi nu apare în evidenţele Agenţiei Naţionale ca membru în Corpul funcţionarilor publici.

Dar decât să se judece cu instituţia pentru a i se recunoaşte această calitate, i-a fost mai rapid şi la îndemână să câştige concursul de la Slatina, organizat de colegii de partid...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!