"Eu nu vreau să comentez deloc despre candidatura doamnei Elena Udrea, dar vreau să spun ceea ce am mai afirmat şi în alte ocazii: persoana cea mai potrivită care poate asigura menţinerea unităţii partidului este Vasile Blaga", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Acesta a mai afirmat că până la data desfăşurării Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL, în cursa pentru funcţia de preşedinte al partidului se mai pot înscrie şi alţi pretendenţi, dar şi că actualul deţinător al funcţiei beneficiază de susţinere din toate "părţile" partidului.

Întrebat dacă există posibilitatea ca "gruparea intelectualilor" să o susţină pe Elena Udrea, iar cea a "militanţilor" să-l sprijine pe Vasile Blaga, Ghilea a afirmat că " Vasile Blaga are o susţinere foarte importantă în tot partidul, atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă".

Preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a mai declarat şi în trecut că actualul preşedinte al partidului Vasile Blaga este "persoana care poate ţine partidul unit" şi că delegaţii bihoreni la Convenţia Naţională Extraordinară îşi vor da votul lui Blaga tocmai din acest motiv, "nu doar pentru că provine din Bihor".