Printr-un comunicat de presă, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, atacă modul în care "Guvernul socialist Ponta" a alcătuit proiectul Legii Bugetului de stat pe 2013, afirmând că acesta "demonstrează că USL nu are nicio soluţie pentru creşterea economică a României", deoarece este bazat pe "impozite mai mari pentru mai multă risipă".

"Proiectul de buget pentru 2013 are o singură idee majoră: suprataxarea cetăţenilor şi a companiilor. Impozitele mai mari reduc însă investiţiile şi distrug orice speranţă privind crearea de noi locuri de muncă. USL supraimpozitează contribuabilii pentru a finanţa o birocraţie umflată şi ineficientă", spune Ghilea în comunicatul dat publicităţii miercuri.

Şeful interimar al pedeliştilor bihoreni afirmă că "bugetul pentru 2013 şi noul cod fiscal sunt creaţii exclusive ale stângii", iar "PNL girează în tăcere creşterea poverii fiscale în economie, demonstrând subordonarea totală faţă de agenda de stânga a guvernului Ponta".

În legătură cu faptul că proiectul Legii Bugetului de stat nu prevede sume semnificative pentru investiţiile din Bihor, Ghilea îi învinuieşte pe liberali, arătând că aceştia sunt nevoiţi "să se roage în genunchi", dar degeaba, pentru suplimentarea acestor sume. "Este ruşinos faptul că parlamentarii bihoreni ai PNL trebuie să roage în genunchi Guvernul Ponta să-şi respecte promisiunile electorale şi să finanţeze investiţiile la Aeroportul Oradea şi Autostrada Transilvania. Dar este îngrijorător faptul că demersul lor a eşuat lamentabil", spune Ghilea.

În concluzie, preşedintele interimar al PDL transmite actualei puteri un mesaj ultimativ: "Faceţi ceea ce aţi promis sau recunoaşteţi că aţi minţit pentru a obţine voturi!".

Amintim că singurii parlamentari din Bihor care, alături de cei ai UDMR, au depus amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2013, pentru a solicita sumele necesare finalizării Autostrăzii pe tronsonul 3C Borş-Suplacu de Barcău şi modernizării Aeroportului din Oradea, au fost cei doi senatori şi trei deputaţi PNL, în ciuda interdicţiei fixate de către conducerea USL în acest sens.