PDL-iştii bihoreni sunt cu inima îndoită. Pe de o parte au satisfacţia că favoritul lor, Vasile Blaga, a ieşit câştigător la congresul desfăşurat sâmbătă, pe de alta sunt consternaţi de reacţia preşedintelui Traian Băsescu, care şi-a luat adio de la ei, dar şi îngrijoraţi că partidul ar putea fi rupt de perdanţii din jurul Elenei Udrea şi Monicăi Macovei.

Liderul organizaţiei judeţene, Gavrilă Ghilea, care şi-a declarat sprijinul pentru Blaga încă din ianuarie, a apreciat congresul ca fiind cel mai bine pus la punct şi mai corect din istoria partidului.

"După părerea mea, a fost cea mai bine organizată Convenţie Naţională, atât din punct de vedere logistic, cât şi al corectitudinii. Niciodată până acum nu au avut reprezentanţi la numărarea voturilor toţi candidaţii care au depus moţiuni", a declarat Ghilea pentru BIHOREANUL.

În ce priveşte "ieşirea preşedintelui Băsescu", care după anunţarea rezultatului congresului a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în care şi-a luat "adio, definitiv şi pentru totdeauna de la PD, de la PDL", Ghilea mărturiseşte că nu ştie cum s-o interpreteze. "M-a surprins", a spus el. Şeful PDL Bihor consideră, însă, că la gestul lui Băsescu au contribuit şi televiziunile care au împrăştiat zvonul că la congres ar fi avut loc o fraudă. "Cred că la reacţia domnului preşedinte Băsescu au contribuit şi televiziunile, care au transmis aşa-numite informaţii despre o aşa-zisă fraudă. Cum poţi să spui fraudă doar pentru că ai filmat o delegată care în loc să voteze în cabina de vot îşi completa buletinul de vot pe coridor?", a spus Ghilea.

Întrebat ce viitor crede că va avea PDL, dacă partidul se va scinda sau nu, aşa cum se vehiculează după ce s-a aflat că în noaptea ulterioară congresului Elena Udrea şi Emil Boc s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu, şi ce ar putea să facă membrii de partid, Ghilea consideră că singura conduită corectă este strângerea rândurilor în jurul preşedintelui legitim ales al formaţiunii.

"Mi-e greu să estimez ce se va întâmpla, dar cel mai corect ar fi să ne adunăm toţi, să reconstruim partidul şi să-l întărim", a spus şeful PDL Bihor.