Un tânăr în vârstă de 26 ani din Ştei s-a ales cu o amendă record de 3.770 lei şi cu permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de 210 zile, adică 7 luni, după ce radarul mobil l-a surprins încălcând Codul rutier de patru ori în decurs de doar două minute. Aflat la volanul unui Audi, şoferul a făcut două depăşiri neregulamentare, a gonit cu viteza de 133km/h în localitate şi cu 151km/h în afara localităţii. 

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia Bihor, incidentul rutier s-a produs duminică dimineaţă, pe DN 76. Între localităţile Sudrigiu şi Beiuș, tânărul a fost surprins la ora 9.08, în timp ce a depăşit neregulamentar, la ora 9.09, a făcut a aceeaşi manevră la intersecţia DN76 cu localitatea Drăgăneşti, având o viteză de 133 de km/h, în zona de limitare la 70 de km/h.

"Apoi, la 09.10, în zona intersecției DN 76 cu localitatea Grădinari, în afara localității, același tânăr a fost înregistrat radar în timp ce conducea un autoturism cu 151 de km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 100 de km/h", se precizează în informare.

Pentru cele patru abateri comise în trafic - respectiv depășire neregulamentară, depășire neregulamentară în timp ce depășea limitelele legale de viteză și depășirea limitelor legale de viteză - tânărul a fost sancţionat contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.770 lei şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă totală de 210 zile.

Tânărul din Ştei nu e singurul şofer rămas fără permis la sfârşitul săptămânii trecute. Potrivit comunicatului transmis, în total, în perioada 26-28 februarie, poliţiştii rutieri au reţinut 91 de permise de conducere şi au împărţit 564 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate în trafic, cele mai multe, 380 la număr, au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare, au fost constatate 13 tamponări și 15 infracțiuni.