Tânărul pugilist orădean Angelo Covaci a avut un ghinion teribil, sâmbătă, în sferturile de finală ale categoriei 50 de kg de la întrecerile Campionatului European de box pentru juniori, competiţie care s-a desfășurat la Sofia, în Bulgaria.

În meciul care putea să-i asigure o medalie, sportivul clubului Gym Mar Strong Oradea a fost oprit de medic să mai boxeze, când mai avea doar 30 de secunde din meci şi când conducea la puncte.

Angelo l-a întâlnit sâmbătă pe croatul Tomislav Letinic, pe care l-a condus la puncte după primele două reprize, dar care, conform sportivului bihorean, l-a lovit cu capul în faţă în ultimele secunde ale disputei.

Lovitura i-a provocat o sângerare orădeanului, iar pentru că aceasta nu se mai oprea, medicul a oprit lupta, „furând”, în acest fel, o victorie care era ca şi asigurată de pugilistul bihorean, iar odată cu ea calificare în semifinale şi implicit adjudecare unei medalii.

„Am câştigat ambele reprize, dar în a treia repriză m-a oprit medicul, fiindcă adversarul m-a lovit cu capul în nas şi nu se mai oprea sângele. Dacă mai ţinea meciul 30 de secunde, câştigam”, a declarat pentru BIHOREANUL, după partidă, dezamăgit, pugilistul Angelor Covaci.

Antrenorul de club al lui Angelo, Viorel Crăciunea, s-a declarat stupefiat de cele întâmplate, susținând că rana nu ar fi fost foarte gravă, astfel încât să se oprească meciul. „Nu a mai avut niciodată sângerare la nas la vreun meci. El a povestit că a primit lovitura cu capul în nas. Este păcat, pentru că la modul cum a boxat ar fi meritat o medalie”, a afirmat tehnicianul de la Gym Mar Strong Oradea.

De menţionat că în prima repriză toţi cei cinci arbitri au dat decizie 10-9 pentru Angelo în disputa cu pugilistul croat, iar în repriza a doua, doi l-au văzut pe el învingător, iar trei pe croat. Per total, după două repize, orădeanul se afla în avantaj în acest meci.

Reamintim că în primul tur, în optimile de finală, Covaci a trecut, prin victorie la puncte, de cehul Robin Tokar.