Sărbătorile au trecut, Primăria şi-a reluat activitatea, dar ghişeele de plată a impozitelor rămân închise. "Până în data de 15 ianuarie se va face închiderea anului 2014 şi se va pregăti aplicaţia pentru anul 2015 cu debitarea noilor impozite aferente anului în curs", a declarat Nadia Haş, directorul economic al Primăriei.

Prin excepţie, funcţionarii municipalităţii vor încasa doar dările fără debit, precum amenzile de circulaţie plătibile în 48 de ore sau taxele pentru eliberarea unor certificate ori avize.

Orădenii care solicită eliberarea unui certificat fiscal, dar înregistrează datorii faţă de bugetul local, vor putea să îşi stingă restanţele apelând la bănci. "Contribuabilii care înregistrează datorii şi au nevoie de certificat fiscal le vor putea achita doar prin bancă, cu ordin de plată", a mai spus Haş.

După reluarea încasărilor, orădenii care îşi vor achita integral obligaţiile faţă de bugetul local aferente anului în curs până la data de 31 martie vor beneficia de o bonificaţie de 10%. În cazul persoanelor juridice bonificaţia va fi de 5%.

Conform evidenţelor municipalităţii, la finalul anului 2014, în Oradea erau înregistraţi 139.000 de contribuabili persoane fizice şi 11.000 de contribuabili persoane juridice. Din experienţa anilor anteriori, 55.000 de contribuabili obişnuiesc să îşi achite integral impozitele înainte de expirarea primului termen de plată din 31 martie.