Primăria va rămâne închisă de sărbători până şi încasarea de impozite şi taxe. Conform unui comunicat al municipalităţii, în perioada 24 - 26 decembrie şi 31 decembrie - 2 ianuarie ghişeele de plată nu vor avea program de lucru cu publicul pentru operaţiunile de încasare, preluare şi operare declaraţii de impozite şi taxe locale.

Reluarea încasărilor de taxe cu debit, de genul impozitelor pe proprietate, se va face abia din 14 ianuarie, după actualizarea obligaţiilor fiscale a celor 130.000 de orădeni cu debite din evidenţele municipalităţii.

"La fel ca în fiecare an, în primele două săptămâni din 2013 ghişee de plată a taxelor cu debit vor rămâne închise pentru implementarea noilor valori ale impozitelor şi taxelor în aplicaţia informatică astfel încât fiecare contribuabil să poată ulterior afla cât are de plătit în funcţie de proprietăţile deţinute şi debitele acumulate", a declarat Eduard Florea, directorul economic al Primăriei.

Conform unui comunicat al Primăriei, ultimele două zile de încasare a impozitelor pe proprietate vor fi 27 şi 28 decembrie, după care în perioada 3 - 11 ianuarie la ghişeele de plată se vor încasa doar taxe fără debit, de genul taxelor de timbru, pentru emiterea certificatelor fiscale, a avizelor şi autorizaţiilor de orice fel şi a amenzilor de circulaţie plătite în termen de 48 de ore.

Contribuabilii persoane fizice şi juridice care vor solicita în perioda 3 - 11 ianuarie certificate fiscale fără datorii fără să îşi fi achitat obligaţiile fiscale până la sfârşitul anului, o vor putea face prin virament bancar.